Ambities in gemeente Gennep

logo_gennep Gemeente Gennep had weer een aantal bestuurlijke besluiten genomen, zo was te lezen in de Maas-en Niersbode van 10 juli j.l.

Lees hier verder wat deze ‘ambitie’ zoal in houdt…..

m&nbode-gennep-10jul2013
Artikel M&N bode 10 juli 2013

Te lezen valt het gebruikelijke, weinig verplichtende en louter ‘faciliterende’ Klimaatstraatfeest te ondersteunen.. In de hoop dat  de gemeente Gennep wederom ‘groen’  en ‘duurzaam’ uit de verf komt door de publiciteit op de nationale televisie.

Het initiatief ‘Groene Voetstappen’ gaat over de laagdrempelige actie om scholieren lopend en fietsend naar school te laten gaan.

Tja, je moet toch wat als in de gemeente zelf het gros van de inwoners niet lokaal kan werken en dagelijks moet forenzen naar grote steden voor hun broodwinning.

Wanneer schakelt de passieve gemeente over naar pro-actief en daadwerkelijk innovatief aanpakken van zaken rondom duurzaamheid? Helaas met de doorsnee inwoners in de gemeente zal bij de komende verkiezingen weer lekker aangemodderd worden, en de gevestigde orde weer het gemeentelijk pluche mogen bekleden om verder te freubelen. Het verbaast mij dan ook niet meer dat zelfs op nationaal niveau na een half jaar soebatten en overleggen het Energieakkoord van de SER (EnAkkSER) vooralsnog wat beloften zijn (toezeggingen, nog niet vastgelegd) en er weinig ambitie te bespeuren is omtrent combinatie van duurzame energievormen of het lukraak omschakelen en de fossiele centrales z.s.m. uit te rangeren.

Want de bereikte zaken van de laatste gemeentelijke coalities hebben eveneens niet geleid tot zaken die daadwerkelijk duurzaam zijn. Sterker nog:

  • De Floriade zal deze gemeente nog een leuke financiele domper meegeven, van 1 tot enkele miljoenen euro, mede door het slechte resultaat. Maar wat wil je: de gros van de burger in Gennep heeft meer met Nijmegen e.o. dan met Venlo.
  • Een voetganger/fietsbrug die tonnen gekost heeft, allemaal voor toerisme. Wat alleen kan bloeien bij een aantrekkende economie (en dus consumeren). Ook hier zijn de inwoners niet mee gebaat;
  • de 16 miljoen Euro Essent/RWE-gelden zijn inmiddels ‘vakkundig’ verkwanseld door politiek fossiel opererende coalities. Geld wat van de burger ontnomen is, zonder inspraak te gunnen over besteding. Maar wel rentenierend verdampt door de toenemende inflatie.

Allemaal zaken die u eens rustig mee mag nemen als u in maart 2014 a.s. weer mag stemmen. Ik zeg: stem blanco. Wie weet komen er ooit bekwamere mensen aan boord, die lokale wonen/werken/recreatie met duurzame inrichting op diverse gebieden weten te realiseren met een zekere en heldere (lange termijn) ambitie ook weten uit te dragen. Iets wat deze gemeente wel nodig heeft, want simpel aanhaken bij een Klimaatstraatfeestje is alleen leuk voor publiciteitszoekende raadslieden… Het gaat er niet om waar je bent, maar wat je bereikt hebt in je ambtsperiode. Want over het initiatief van het PV-park op industrieterrein ‘De Brem’, daar blijft de informatievoorziening naar de burgers ook al ernstig stil… terwijl er wel met het geld van de burger gespeeld wordt en er zeker geen lokale werkgelegenheid mee gestimuleerd wordt na voltooiing van het park.

Note: Het artikel heeft de intentie u als lezer(s) te prikkelen en na te denken wat er zoal speelt, gelardeerd met kritische noten en afgeblust met een toefje sarcasme 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.