Enexis vist informatie over PV op

enexisVandaag een brief ontvangen van Enexis. Geen idee wat ze nu willen dus rustig geopend en aandachtig bestudeerd.

Men wil aangezien ik teruglever gegevens ontvangen van mijn PV-installatie en/of HRe-ketel, want ‘de laatste jaren is er een sterke toename in het decentraal opwekken van elektriciteit door bijvoorbeeld zonnepanelen, windmolens of HRe-ketels.”

Goh… ’t zal toch niet waar zijn? Nou, Enexis kan in de klei wegzakken, ik heb destijds in 2006 notabene mijn installatie al aangemeld (toen bij Essent). De boekhouding is dus na de splitsing in Essent/RWE en Enexis dus kennelijk op de vuilstort beland.

Ergo: zonder wettelijke verplichting daartoe ga ik hen niets toespelen over informatie. Ze zijn conform de Elektriciteitswet destijds via een keurige brief geïnformeerd over het terugleveren en salderen van duurzaam energie op mijn adres. Dat hun administratie een grote janboel is geworden… daar ga ik niet aan meewerken om dat te verhelpen. Want kennelijk hoeft zoiets niet bekeken te worden als er een kolen- kern- of gascentrale uit de grond gestampt moet worden. Nee Enexis…. power to the people! En zolang Nederland het smerigste jongetje in de klas binnen Europa is qua duurzaamheid, is dat kleine aandeel duurzame energie echt niet bepalend voor hun netwerk.

Ik adviseer hetzelfde ook aan anderen.

0 gedachten over “Enexis vist informatie over PV op

  • Nou nou, wat een agressie! 2006 is inmiddels wel 7 jaar (!) geleden he. Zo raar is het toch niet dat ze weer eens willen analyseren hoe de zaken ervoor staan? Met steeds meer zelf-opwekkers in het net zal er vroeg of laat toch iets serieus in de infrastructuur moeten veranderen. Decentraal tov centraal is nogal een significant verschil.
    Maar goed, ik ken het hele verhaal niet. My 2 cents.

  • Agressie valt wel mee,ben kritisch. Enexis verzaakt al jaren om juiste gas-standen aan mijn energiebedrijf (Greenchoice) terug te koppelen, waardoor ik niet in het laagste tarief val (<500m3 per jaar). Klagen heeft tot op heden niets opgeleverd 🙁
    Daarnaast had men bij de splitsing tussen Enexis en Essent al vroegtijdig de data kunnen verifieren. Overigens... ze krijgen toch mijn teruggeleverde meterstanden onder ogen? Dan weten hun genoeg... ik ga ze niet wijzer maken als daar zeker geen reden toe is!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.