Gemeenteraadsverkiezingen Gennep 2014-2018 deel 2

In dit deel wordt de tweede vraag beantwoord door de diverse lokale partijen binnen de gemeente Gennep.  De partijen hebben allen dezelfde 6 vragen mogen beantwoorden. Ik benadruk dat de volgorde waarin partijen genoemd geheel willekeurig is.

Vraag 2 luidt:
Wat doet uw partij om duurzaamheid in huishoudens in deze gemeente te stimuleren? Subsidies, draaideurleningen, informatiepunten, inkoopacties, verplichting bij nieuwbouw, e.d.?

PvdA Gennep

De PvdA bevordert energiebesparende maatregelen bij nieuwbouw en renovatie. Ook is het van belang bouwmateriaal te gebruiken dat hergebruik toelaat. Bij aanbestedingen nemen we dit als eis op.
B) Wij stimuleren duurzame alternatieven voor de verlichting en de verwarming van gebouwen. Zo willen we dat de gemeente in haar eigen gebouwen gebruik maakt van energiebesparende technologieën zoals warmte-koude-opslag en LED verlichting.

C) De PvdA wil de opwekking van duurzame elektriciteit zowel door individuele burgers als door lokale organisaties – zoals zonnepark De Brem i.o. – aanmoedigen. De gemeente ondersteunt initiatieven voor het gebruik van zon, wind, water en biomassa als energiebronnen waar dat in haar vermogen ligt. (red.: inderdaad, herhaling van punten A, B, C van vraag 1)

CDA Gennep

Als CDA vinden wij dat wij huishoudens moeten faciliteren om duurzaam te kunnen werken. De gemeente moet hierin het goede voorbeeld geven. Als gemeente moet je inwoners (burgers, bedrijven en verenigingen) continue bewuster maken van energieverbruik en besparingsmogelijkheden. Hier hoort adequate voorlichting bij. Inwoners en bedrijven moeten gewezen worden op de mogelijkheden. Ook op het gebied van subsidies.

D’66 Gennep

Gemeente moet bewustzijn inzake milieu actief  blijven bevorderen. Onze verkiezingsactie heeft dat zelfs als thema: “Duurzaam en Energiek”.

Afval is geen afval maar herwinbare grondstof. Burgers blijven informeren over mogelijkheden (b.v. subsidies over geluidshinder) en duurzaamheid (zonnepanelen)

D66 is van mening dat de gemeente zich ook moet richten op een kritische blik naar haar eigen functioneren. (scholen; gemeenschapsgebouwen)

VVD Gennep

De VVD wil duurzaamheid bij huishoudens stimuleren door minder regelgeving en niet door te subsidiëren. Er moet door goed en inzichtelijk gemeentelijk beleid voor alle burgers duidelijk zijn dat de gemeente duurzaamheid stimuleert. Vervolgens kunnen de mensen met dit stimulerende beleid zelf aan de slag. Dat is goed voor hun portemonnee en draagt bij aan een duurzamere gemeente Gennep.

KERN

Geen antwoorden gegeven op de gestelde vraag.

SP

Gaat inhoudelijk geen vragen beantwoorden maar stuurt gewoon een link naar hun verkiezingsprogramma. Minder, want zo kan men alle vragen van betrokken burgers afwimpelen. Heren/dames SP: neem uw verantwoordelijkheid, een betrokkenheid creëer je juist door op vragen in te gaan, niet te ontwijken.

Gelieve eventuele vragen rondom dit item hieronder bij de reacties te plaatsen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.