Gemeenteraadsverkiezingen Gennep 2014-2018 deel 4

In dit deel wordt de vierde vraag beantwoord door de diverse lokale partijen binnen de gemeente Gennep.  De partijen hebben allen dezelfde 6 vragen mogen beantwoorden. Ik benadruk dat de volgorde waarin partijen genoemd worden geheel willekeurig is.

Vraag 4 luidt:

Vindt uw partij dat onze gemeente voorop moet lopen op het gebied van duurzaamheid? Zo nee, waarom niet?

PvdA Gennep

Als Gennep de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, ook over de grens, alleen maar zou volgen, zou de gemeente al vele stappen vooruit hebben gezet. Hoe dan ook, de gemeente als organisatie moet wat de PvdA betreft het goede voorbeeld geven. Waar het in haar vermogen en binnen haar bevoegdheden ligt, moet zij de Gennepse burgers stimuleren en faciliteren bij duurzame inititiatieven.

CDA Gennep

De gemeente moet faciliterend te werk gaan voor burgers en ondernemers. In het aansporen van zuinig omgaan met energie valt nog veel winst te behalen. Mede hierop moet voorlichting gericht zijn.
Verder maakt de gemeente Gennep onderdeel uit van de regio Venlo, waarbinnen ‘Cradle to Cradle’ een belangrijk speerpunt.
D’66 Gennep

D’66 heeft hier geen antwoord op gegeven.

VVD Gennep

De VVD ziet dat duurzaamheid ongelooflijke kansen kan bieden voor onze regio, zowel op economisch als werkgelegenheidsgebied. Duurzaamheid als banenmotor waarmee we de leefbaarheid in onze dorpen en wijken ook in toekomst kunnen zeker stellen. De VVD wil dat de gemeente Gennep een goed beleid heeft gekoppeld aan het verminderen van regels. Maar niet de gemeente, maar burgers en ondernemers moeten voorop lopen op het gebied van duurzaamheid. De gemeente kan en moet duurzame en innovatieve ontwikkelingen stimuleren.

KERN

Geen antwoorden gegeven op de gestelde vraag.

SP

Gaat inhoudelijk geen vragen beantwoorden maar stuurt gewoon een link naar hun verkiezingsprogramma. Minder, want zo kan men alle vragen van betrokken burgers afwimpelen. Heren/dames SP: neem uw verantwoordelijkheid, een betrokkenheid creëer je juist door op vragen in te gaan, niet te ontwijken.

Gelieve eventuele vragen rondom dit item hieronder bij de reacties te plaatsen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.