PIR update Juni

Een tussentijdse update over mijn protest (juridisch gevecht) tegen het (in mijn ogen) onrechtmatige PIR wat is opgezet door de nederlandse netwerkbedrijven.

Inmiddels is namens mij door mijn advocaat wederom het CBP een ‘signaal’ aangemaakt rondom het PIR en de privacy. Aangezien ik al vanaf 2006 mijn systeem rondom toenmalige wetgeving had aangemeld, via een email bij toenmalig energiebedrijf Essent (‘ik ga terugleveren conform de Elektriciteitswet’) ben ik ondanks bezwaren recentelijk ongevraagd en met onjuiste gegevens geregistreerd door Enexis, die als netwerkbedrijf helaas maar een verantwoording tot aan de hoofdzekering heeft te voeren. Alles op mijn huiselijke elektriciteitsnet is mijn verantwoording, en of ik 3 kWatt straalkachels plaats of een hoogtezon, Jacuzzi: dat is mijn zorg. Zolang ik maar beneden de aansluitwaarde van de hoofdzekering blijf 😉

Momenteel zijn er vanuit de samenleving onvoldoende signalen naar CBP gegaan, zodat daar een lage prioriteit aan gegeven wordt. We weten allemaal hoe een administratief systeem tegen je kan worden gebruikt, als we kijken naar het verleden. Ook is er nog (geen) jurisprudentie hierover die handvaten geeft. Ik voel me net als Don Quichotte en de spaanse molens vechtend. No pun intended, ik ben voor duurzame energie, en zeker windenergie 🙂

Oproep aan een ieder om daadwerkelijk klachten in te dienen (signalen) richting netwerkbedrijven en vooral CBP zodat e.e.a. hoger op de actielijst komt te staan.

Momenteel schakel ik een second opinion in van een onafhankelijk juridisch adviseur om verdere stappen te bespreken. Aan de hand van deze resultaten ga ik het proces voorbrengen aan de rechter. De strijd is van mijn zijde nog niet ten einde. Maar ja… als iedereen maar zwijgt knikt en meebuigt… veranderd de nederlandse samenleving niet snel in een duurzame samenleving. Dus mensen: wees kritisch, en slik niet alles voor zoete koek!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.