Update PIR augustus

Intussen zijn we 2 maanden verder, en is mijn ‘case’  door mijn rechtsbijstand overgedragen aan een externe partij voor second opinion.

Ik weet niet beter dan dat e.e.a in behandeling is, maar wat de exacte status is: dat is mij nog niet teruggekoppeld van een van beide partijen. Ik schat in dat de vakantieperiode ongetwijfeld enige invloed heeft, maar minstens op zijn plek is een update voorafgaand aan de vakantieperiode naar hun client. Maar ik heb geduld, doch maak mij ook zorgen aangezien het aCM een paar klachten (ruim 11.000 signalen/klachten) over het hoofd gezien heeft (bron: Stentor)

Dus… wordt nog steeds vervolgd! Wel ben ik nog steeds bezig met de voorbereiding op een elektrische auto. Echter ik vrees dat ik mijn 1-fase meter moet vervangen door een 3-fase meter, die zeer waarschijnlijk als ‘slim’ aangeboden wordt door netbeheerder Enexis. Uiteraard wacht ik met omschakelen hiervan zodra ik mijn productie door zonnepanelen voor saldering/facturatie heb doorgegeven aan mijn energiebedrijf. Dat zal dus eind september zijn.

0 thoughts on “Update PIR augustus

  • Hoi Niels, anno 2014 mag je nog steeds een slimme meter weigeren. Laat je niets wijsmaken, je kunt ¨gewoon¨ een 3 fase (meestal wel) digitale meter krijgen van pre DSMR. Je kunt ook specifiek om een analoge terugdraai meter vragen.
    Bij mij in de kast hangt er een driefase analoge meter uit 1969. Officieel vallen alle meters die geplaatst zijn voor 2005 nog onder het regime van het vrije meter markt. Niet dat dat nog iemand weet bij het netwerkbedrijf, maar het betekent dat meters die vóór 2005 zijn geplaatst vervangen mogen worden door een officiele meterinstallateur niet zijnde het netwerkbedrijf, in koop of huur.
    Toch zou ik het er op wagen om dit schriftelijk met de netbeheerder op te nemen en hen duidelijk te maken dat je goed op de hoogte bent van de regelgeving.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.