Beursbezoek Solar event 2014 Den Bosch

solarbeurs2014-denbosch Vandaag bracht ik een bezoek aan de beurs “Solar Event 2014” in Den Bosch. De beurs bevat een omvangrijke afvaardiging van vele leveranciers rondom zonne-energie. Van de bekende zonnestroompanelenbouwers tot installateurs, toeleveranciers in montage en bekabeling, maar ook producenten van omvormers, daksystemen.

Aangezien vele hallen te bewonderen waren, konden we ook naar andere duurzame onderwerpen kijken, zoals luchtbehandelsystemen (airconditioning, bevochtigers, ventilatie met en zonder warmteterugwinning), infrarood meetapparatuur van o.a. Fluke en Testo, convectoren en radiatoren, thema’s rondom passief bouwen, WKO systemen  (Warmte Koude Opslag, denk aan de warmte van een server die afgevoerd wordt en ingezet voor bv. verwarming elders, en koeling toegevoerd krijgt). Maar wat mij ook op viel, een enorme afvaardiging van meet- en monitoring oplossingen (van energie-verbruik in breedste zin, dus niet alleen PV-monitoring, maar ook gas/water, lichtnet-kwaliteit bewaking en correctie. Heel veel te zien, en dan vergeten we bijna ook LED-oplossingen die daar gepresenteerd zijn.

Duidelijk merkbaar is dat het niet voor de particulier is. Vele prijzen zijn bruto, en dus echt een business-to-business event. Maar voor de geinteresseerde(n) altijd interessant genoeg gebleken om leuke zaken te spotten.

Zo zagen we (Harm en ik) ook gekleurde PV_panelen: rood, groen (diverse tinten), en nog enkele anderen. Wel minder in vermogen/rendement, maar voor iemand die optisch belangrijker vinden zal dan performance een mogelijke oplossing.

Al met al reden we rond een uur of 15.00u weer naar huis na alle indrukken.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.