PIR update oktober

Even een korte finale update van het PIR vraagstuk wat ik aangekaart heb bij Rechtsbijstand, uit bezwaar dat netbeheerder (in mijn geval) Enexis mij registreerd in het PIR met onjuiste gegevens en het privacy-hoofdstuk in achterhoofd (want als de netbeheerder verantwoordelijk is TOT aan de hoofdmeter, dan is verdere informatie niet ter zake dienend (mijn mening, ze weten de hoofdzekering toch….)).

Helaas durft ook na een second opinion de rechtsbijstand niet verder te gaan tot een rechterlijke uitspraak. Daarmee is de kous af, en nog steeds geen jurisprudentie voor derden. Maar ben ik boos? Nee hoor… gezien de netbeheerders zich een grotere rol gaan toe-eigenen, politiek (landelijk provinciaal en gemeentelijk) maar blijft slapen (ze verkopen maar wat graag hun belangen aan de netbeheerders, en verkwanselen enige vorm van inspraak zoals ze die nu nog hebben (als aandeelhouders), met de burger als slachtoffer).

Terecht? Nou ja… ga eens met de buren in je straat elkaars jaarnota vergelijken. Schrik en huiver hoe in 1 straat de calorische waarde van aardgas naar eigen inzicht door derden wordt gebruikt om te sturen dat u maar meer mag blijven betalen…. En dat is nog maar een detail. Het enige wat politiek Den Haag bereikt heeft, is dat de netbeheerder zich kan verschansen achter klachten, want ‘het energiebedrijf’  is aanspreekpunt (en zit helaas noodgedwongen tussen partijen in).

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.