De laatste dagen van het jaar

IMG_0582 De laatste dagen van het jaar… en de Renault Zoe rijdt nog steeds feilloos. Wel heb ik 1 mankementje waarvoor ik begin januari naar de dealer mag: de SD-kaart (waar navigatie kaarten en systeemsoftware op staan) is beschadigd.

Althans : beschadigd gevonden door de R-Link software op mijn Mac. Ondanks andere SD-readers wil de R-Link software geen nieuwe systeemsoftware hierop plaatsen die ik daarna kan inlezen in de Zoe zelf.

En uitwijken met een normale USB stick en de ingebouwde USB poort, daar gaat de Zoe niet mee akkoord: het moet voor de eindgebruiker via de SD-kaart verlopen.

In elk geval: op 2 januari kan ik de nieuwe systeemsoftware op mijn Zoe laten installeren. Zover ik lees zijn er geen schokkende wijzigingen te vinden.

Verder weinig spannends op te merken, behalve dat de 17 inch lichtmetalen velgen toch wel snel beschadigd raken ondanks voorzichtig stuur/rijgedrag. Winterbanden heb ik voorlopig er nog niet voor aangeschaft, maar ik overweeg dan om smallere banden (185 breedte) op 15 inch velgen te laten plaatsen: meer druk (kleiner Ā contactoppervlak met eenzelfde gewicht) zou langer grip moeten bieden.

Wat wel opvalt is de temperatuursinvloeden op de accu: zodra ik in de ochtend zag dat het +10 graden Celsius was, bleek de actieradius voorspellend al weer 130-135km aan te geven. Dat geeft weer moed voor het voorjaar, al is de 100km die ik gezien heb ruim toereikend voor mijn woon-werkverkeer.

Als uitbreiding wil ik samen met mijn vader een dubbele bodem bouwen, zodat laadsnoeren, lampenset, en andere kofferbak attributen uit het oog verdwijnen en een vlakke laadvloer opleveren (zodra de achterbank plat ligt). Maar dat volgt nog.

0 thoughts on “De laatste dagen van het jaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.