Kilometervreten met de Zoe

IMG_0582 Intussen is de Zoe de 6.000km grens gepasseerd, en heeft ook al enkele koude nachten met vorst achter de rug. Wel valt op hoeveel energie de extra accessoires als climate control (ondanks de warmtepomp-technologie) nodig hebben.

plugsurf-token
Plugsurfing RFID token.

Daarnaast heb ik een sleutel/key ontvangen van Plugsurfing waarmee het mogelijk is om met 1 key/pas overal te kunnen laden, zeker in het buitenland. Dit ga ik nu ik deze key ontvangen heb zeker testen, in combinatie met hun app om palen van RWE op afstand te kunnen activeren.

Het laden heeft mij ook al een ‘aha-erlebnis’ opgeleverd. Ik had de auto geparkeerd en aangesloten op een laadpunt bij mijn werk. Tegen 12.00u ging ik via de applicatie kijken naar de status, en zag tot mijn schrik de status ‘aangesloten, laadt niet’ staan.

Dus snel naar de auto en wat bleek…. ik had de vertraagd laden optie actief, die ik thuis gebruik om in dal-uren van elektriciteits-tarief de auto op te laden. Dus snel herstellen, en al spoedig stroomde de energie naar de auto šŸ™‚

Met de kilometers die ik vooral op woon-werkverkeer afleg, aangezien in regio Noord-Limburg diversiteit van werkgelegenheid ontbreekt, zal ik mijn accu-huurovereenkomst te zijner tijd gaan opwaarderen richting de 25.000km per jaar (voorlopige schatting).

One thought on “Kilometervreten met de Zoe

  • Ik heb bij PlugSurfing navraag gedaan hoe bij verlies van de token/key te handelen. Want een vinder kan de token gewoon benutten om zijn/haar eigen elektrische auto op te laden, waarbij de eigenaar van de token/key de rekening krijgt.

    PlugSurfing bevestigd dat volstaat om per email hen te informeren over het verlies van de key, waarna ze deze in hun systeem zullen blokkeren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.