Website omgezet naar HTTPS

HTTPS certificaat van website
HTTPS certificaat geinstalleerd

Zojuist is met succes deze website voorzien van het HTTPS-certificaat. Mocht een bezoeker een contactformulier o.i.d. invullen dan is de onderliggende verbinding beveiligd d.m.v. versleuteling, en is authenticatie van deze website mogelijk.

Enige informatie is op het web hierover terug te vinden, waaronder bij mijn provider Greenhost, het initiatief Let’s encrypt.

Wat voor u als bezoeker veranderd? Qua gebruikersbeleving niet veel, maar controleer of uw bookmark in de Favorieten voorzien is van ‘ https

En… bij het invullen van het contact-formulier, zal een hangslot in de adresbalk getoond worden om u te laten zien dat e.e.a. via beveiligde verbinding uitgewisseld wordt.

0 thoughts on “Website omgezet naar HTTPS

  • Hi Niels, ik zit ook over SSL voor mijn website te denken zeker omdat Chrome websites zonder SSL als niet veilig aanmerkt. Ik wist dat jij over was dus heb even gekeken hoe dat er uit ziet. helaas vindt Chrome jouw website nog steeds niet veilig. Ik zie geen verschil in vertoning tussen jouw website op HTTPS en mijn eigen website. Volgens mijn hosting provider wordt de website wel als veilig getoond als ik hun SSL certificaat activeer maar dat kost ook 19 euro per jaar. Moet jij ook betalen?

  • Hallo Floris,
    Ik hoef bij mijn provider Greenhost niets te betalen bij gebruik maken van de Let’s Encrypt oplossing die geboden wordt. Ik gebruik zelf Chrome niet, dus weet niet of het in een chrome-versie/instelling zit.

  • Ha Niels, goed bezig! Om overal het `groene slotje` te krijgen zul je in de code van je website alle linkjes naar HTTP moeten aanpassen naar HTTPS. Zoals bijvoorbeeld de BelgiĆ« top 50 zonstraal afbeelding šŸ™‚ #tip

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.