Terugleveringperikelen en Elektriciteitswet

Zojuist is informatie beschikbaar gekomen, en verklaart het waarom mijn energieleverancier GreenChoice geen 22 eurocent per kWh teruggeleverde energie uitkeert, maar iets meer dan 13 eurocent per kWh. Ik lever veel terug, verbruik weinig dus… dan volgt artikel 31c lid 3

En wat blijkt, artikel 31c is inderdaad gewijzigd:

Voor afnemers als bedoeld in artikel 95a, eerste lid, die duurzame elektriciteit invoeden op het net, berekent de leverancier het verbruik ten behoeve van de facturering en inning van de leveringskosten door de aan het net onttrokken elektriciteit te verminderen met de op het net ingevoede elektriciteit, waarbij de vermindering maximaal de hoeveelheid aan het net onttrokken elektriciteit bedraagt.

  • 2 Voor afnemers als bedoeld in artikel 95a, eerste lid, die niet-duurzame elektriciteit invoeden op het net, berekent de leverancier het verbruik ten behoeve van de facturering en inning van de leveringskosten door de aan het net onttrokken elektriciteit te verminderen met de op het net ingevoede elektriciteit, met een maximum van 5000 kWh aan op het net ingevoede elektriciteit, voor zover het saldo van de aan het net onttrokken minus de op het net ingevoede elektriciteit niet minder dan nul bedraagt.

  • 3 Indien de door de afnemer, bedoeld in het eerste en tweede lid, op het net ingevoede hoeveelheid elektriciteit groter is dan de hoeveelheid die ingevolge die leden in mindering wordt gebracht op de aan het net onttrokken elektriciteit, betaalt de leverancier aan de betreffende afnemer voor het meerdere een redelijke vergoeding.

Dus die ‘redelijke vergoeding’ is aardig bijgesteld naar beneden toe. Gaat u alvast met uw calculator opnieuw de TVT/Terugverdientijd bepalen, indien u meer invoed op het lichtnet dan dat u zelf verbruikt.

Lesson learned: overdimensioneer uw installatie niet. Wees realistisch. Of overdimensioneer maar commit u aan bijvoorbeeld het thuis opladen van een (nog aan te schaffen) elektrische auto.

Gezien onderstaande afdrukken (van voorstellen), zal er nog een hartig woordje gesproken gaan worden…maar je voelt op je duurzame houten klompen aan hoe de spreekwoordelijke duurzame wind gaat waaien nu ook de Ferrarismeter/draaischijfmeter op het vizier komt

link

Verplichting elektriciteitsmeter bi-directioneel
Verplichting elektriciteitsmeter bi-directioneel, exit ferrarismeter
Voorstel artikel 31c waardoor recht op salderen komt te vervallen.
Voorstel artikel 31c waardoor recht op salderen komt te vervallen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.