ZonPHP en Sonnenertrag.eu

PV Output.org is te kiezen

Ondanks dat ik veel data in ZonPHP heb zitten, en het sinds enige maanden mij gelukt is om deze door te sturen naar PVOutput.org, dook ik ook even terug op de europese variant: Sonnenertrag.eu.

Deze site is eigenlijk de grondlegger van het verzamelen van meetgegevens over zonnestroom-installaties, en kent met name binnen Europa veel systemen.

Terwijl ik weer eens rond bladerde (mijn 3 systemen hebben al maanden geleden geen data verstrekt aan Sonnenertrag.eu), bleek dat er vanuit Sonnenertrag.eu nu ook een koppeling naar PVOutput.org is te leggen!

Dus… direct mijn systemen vanuit PVOutput ook aan Sonnenertrag gekoppeld, en de eerste testjes zien er positief uit. Deze methode scheelt mij weer codeer-werk, wat toch al niet mijn sterkste punt op dit moment is.

De 3 systemen zoals in Sonnenertrag zijn geregistreerd, zijn ook via ZonPHP, submenu ‘Links’ ┬áte raadplegen.

2 thoughts on “ZonPHP en Sonnenertrag.eu”

  • Gerrit Siesling says:

    Dag Niels,

    Weet jij wat er met sonnenertrag is gebeurd? Ik wil data invoeren van mijn zonnepanelen, maar krijg geen site meer te voorschijn op het WEB.

  • Door de GDPR die per 25 mei j.l. is ingegaan is de stekker er bij Sonnenertrag uit getrokken. Ik voorzie eenzelfde scenario bij PVoutput.org, want ook daar is nog nergens toestemming uitgestuurd naar accounts zoals deze regelgeving o.a. voorschrijft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.