Stoelen, accu upgrade en overige zaken van de Zoe

De 80.000km is weer onder de elektrisch aangedreven wielen voorbij gereden, en nog steeds rijdt de Zoe prima.

In de afgelopen weken wat zaken veranderd/aangepast, vandaar een korte update. Met ook de sinds kort gestarte pilot van de accu upgrade van 22kW naar 41kW voor de eerste generaties Zoe.

De stoelen

De stoel van de bestuurder is na 3 jaar gebruik toe aan een reinigingsbeurt. Hiervoor heb ik e.e.a. uitgezocht en uiteindelijk van start gegaan met HG tapijt en bekledingreiniger (in een flacon).

Met een badstoffen handdoek paraat, heb ik eerst de armleuning op de middenconsole geprobeerd. Gewoon om te zien of er mogelijk kleurverschil optreed. Dit bleek niet het geval te zijn (maar wel dat het vuil op de badstoffen handdoek terecht kwam), dus snel de bestuurdersstoel onder handen nemen.

Stoel van de bestuurder voor reiniging
Stoel na de reiniging

Ook hier goed insprayen, en na 3-5 minuten inwerktijd, goed schrobbend met de badstoffen handdoek e.e.a weer uit de bekleding verwijderd.

Misschien dat ik het nog een keer ga herhalen, maar de eerste reinigingssessie bracht al heel wat resultaat.

Daarna de auto in de zon geplaatst, zodat door de warmte de bekleding vlot kan drogen.

 

 

 

Duitse mileuzone sticker

Aangezien ik op een steenworp afstand van Duitsland woon, heb ik via internet een milieuzone sticker aangeschaft. Zeker daar meer steden milieuzones opzetten, en ik als nederlander niet overal van op de hoogte kan blijven. Dus om te voorkomen dat ik een bekeuring ontvang van de duitse politie, deze geplaatst. Nu kleeft de groene schijf mooi op de voorruit bij de bijrijder.

De accu upgrade

Sinds kort is het mogelijk om i.s.m. Renault Nederland en je dealer je Zoe te laten ‘upgraden’ naar een 40-41kW accu. Ook hier is weer accu-huur (huur, dus geen lease) sprake, met wel een optie voor onbeperkte kilometers.

Ik heb via mijn dealer al snel aangegeven dat ik serieus interesse heb, en na het ontvangen van een aantal aanvullende papieren (contracten van Renault Nederland),  heb ik nog een aantal (voor mij belangrijke) vragen via de dealer naar Renault Nederland laten sturen. Echter, ik ben nu bijna een maand verder, en alles blijft stil. En ik weiger steevast een contract aan te gaan zonder ontbindende voorwaarde(n), waarbij Renault Nederland na afsluiten geen tijdspanne kan afstemmen waarin uiterlijke levering plaats vindt of wanneer ontbinding voorafgaand aan levering (of niet -levering) plaats vindt. Dus door de magere PR op media (de Zoe is vanaf 2013 in Nederland, en slechts vanaf dit jaar op TV/radio wel eens te horen/zien over de Zoe met 400 (NEDC) km’s), mogen early adapters op de knieën en hopen op een vlotte levering. Maar goed, oktober gaat de Zoe voor onderhoud naar de dealer, en dan kan daar de laatste software-update voor o.a. de accu/batterij controller er op, waarmee er (naar het schijnt) een extra 20-30km op de huidige actieradius bij komt. Dat volstaat voorlopig nog, en over 2 jaar is mijn accu huur afgelopen, wie weet welke mogelijkheden dan tot mijn beschikking komen.

Dus vooralsnog kies ik voor geen accu-upgrade voor mijn Zoe. Wat wel interessant is, na 80.000km heb ik met CanZE mijn accu gecontroleerd en wat blijkt, de gezondheid staat nog op 90%. Niet slecht! En mocht deze onder de grens komen van het huur-contract, dan kan Renault NL een gelijkwaardige (indien nog voorradig ;)) of een grotere accu laten plaatsen. Maar met het verloop verwacht ik dat dat een keuze kan worden voor de mogelijk volgende eigenaar.

Accuverzekering

Door het overstappen van verzekeraar, gaat mij dit binnenkort zowiezo al 70 euro per maand schelen in de (maand)lasten. Daarnaast blijkt dat de accu zelf ook mee is verzekerd in de all-risk (volledig casco) van mijn verzekeraar. Dit staat niet in de kleine letters, maar heb ik expliciet nagevraagd en (op email) bevestigd gekregen! Dus snel RCI geinformeerd per email en dezelfde dag de bevestiging dat de volgende rekening zonder de accu-verzekering zal plaats vinden.

Dus dat is weer ca 10 EUR per maand in de portemonnee houden 🙂

0 gedachten over “Stoelen, accu upgrade en overige zaken van de Zoe

  • “dan kan daar de laatste software-update voor o.a. de accu/batterij controller er op, waarmee er (naar het schijnt) een extra 20-30km op de huidige actieradius bij komt.” Interessant, heb je meer info?

    En over de verzekeraar: onze Zoe is via de ANWB verzekerd, dit was met stip de goedkoopste all-risk. Wij betalen nu 293 euro per jaar (24,41 euro / maand).

  • @Pieter: de informatie aangaande de update voor de batterij (en extra range daaruitvolgend) heb ik o.a. van een vriend vernomen, en via een Renault Zoe forum.

    De verzekeraar vergelijken is lastig, ook het aantal schadevrije jaren, evt. personeelsvoordeel, en kleine lettertjes maakt het lastig. Heb je bij de ANWB ook de accu inbegrepen bij de volledig casco verzekering? Of heeft de ANWB hier niets over uitgesproken?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.