Renault Zoe connectiviteit

Na 3 jaar verlopen een aantal services bij de Zoe, en krijg ik deze week de vraag omtrent verlengen of niet te zien op het display van de Rlink console.

Eerst maar eens uitzoeken wat waarvoor zorg draagt, en dan pas keuzes maken…

 

In totaal gaat het om deze pakketten bij mij:

  • My ZE Interactive: deze zorgt ervoor dat je met een smartphone en een app een laadbeurt kan starten, en voorverwarming kan activeren.
  • My ZE Connect : deze zorgt dat je met een smartphone en een app de laad-status van je accu kan volgen.
  • Discovery pack: apps op de Rlink (weerbericht, email, Rlink assistentie, Rlink tweet)
  • Digital Pack: apps op de Rlink voor brandstofprijzen (in een elektrische auto…), Google calendar, Dealers, TomTom Places, Google Task.

Het pakket My ZE Connect was zojuist in de Rlink-store (de webshop van Renault) voor een jaar gratis, dus die heb ik maar even gekozen, niet omdat het moet maar omdat het kan šŸ˜‰ Daarnaast heb ik reeds enige maanden terug al de TomTom Live services afgesloten (voor 1 jaar, kostte een paar tientjes). Ā Deze Live services zijn goud waard, zeker met file-vermijdend reizen over neerlands wegen. De Discovery & Digital pack laat ik mooi links liggen: Ā gebruik ze in de afgelopen jaren niet (en ik ervaar ze bij een keer proberen toch niet als gebruikersvriendelijk). My ZE Interactive laat ik ook nog gewoon links liggen, bij de naderende koude in het najaar zal ik toch vaak de timer instellen zodat de auto rond 7.00u lekker is voorverwarmd (en dan zijn de ruiten bij vorst ook ontdooid).

My ZE Connect gebruik ik soms, al is het grote nadeel dat je ongeveer 1x per 30 minuten een verzoek voor status-update kan verzenden. Iets wat in de afgelopen jaren toch wel eens volwaardiger had mogen worden uitgebouwd door de toename van Zoe’s in Europa. Maar… na een jaar rijden en laden ben je aardig bekend met hoeveel range er in je accu zit, of hoe lang het laden duurt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.