Renault LBC update uitgevoerd

Vandaag is door de dealer AutoArend uit Eindhoven tijdens de 90.000km beurt tevens de update uitgevoerd op de LBC (Lithium Battery Controller).

Direct resultaat, want ‘opeens’ is mijn 22kWh batterij van 91% naar 98% gezondheid gereset. Als het goed is, kun je met CanZE controleren welke versie LBC je hebt. Na de update is mijn versie nu dan ook 25/AE0/0854/00 voor dit LBC onderdeel.
Als het goed is zal mogelijk ook de actieradius hier profijt van hebben, maar dat zal ik morgen kunnen merken als ik van Gennep naar Brühl en terugreis (middels een grotere actieradius).
De software update is gecombineerd met de beurt uitgevoerd en kosteloos (al dient kennelijk wel de Zoe spanningsloos gemaakt te worden). Voor de beurt (grotendeels controles die uitgevoerd moeten worden) was ik EUR 106 kwijt. Normaliter zou daarbij ook de 12V boordaccu vervangen worden, maar dat heb ik reeds zelf gedaan enige maanden terug.

Verder is nog een plug in het spatbord (binnenzijde) geplaatst. Deze plug is kennelijk tijdens het rijden losgetrild en eraf gevallen, wat ik bemerkte tijdens een was/poetsbeurt van de Zoe. Op naar de volgende 30.000km beurt!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.