Elektrisch rijdend door de eerste mijlpaal

De Zoe prijkt nu fier: 100.000km achter de rug!
de 100.000km mijlpaal op het dashboard

In de vroege ochtend op Valentijnsdag heeft de Renault Zoe haar eerste mijlpaal doorbroken: de eerste 100.000km zijn volledig elektrisch rijdend volbracht. Goed voor een ca. 25.000km per jaar reizen (voornamelijk woon-werkverkeer). En natuurlijk ook de 22kWh accu nogmaals uitgelezen met CanZE en een bluetooth dongle. En wat denk je? Nog steeds is de accu op 97% ‘health status’, dus eigenlijk maar 3% ‘slijtage’ op/over 100.000km. Nu maar geduldig afwachten op Renault Nederland en eventuele levering van de 40kWh variant, want dat spaart mij circa 1 uur per dag ‘aan de laadpaal’ qua wachttijd. Al is wachten goed te doen: even social media bekijken, bellen/mailen/appen. Dus al met al heel relaxed hoor! 🙂

En qua kosten/onderhoud, is de Zoe tot nu toe ook erg betaalbaar gebleven/gebleken. Alleen met zo’n 5.000km per maand zal ik wel vaker een bakkie koffie bij Arend Auto’s in Eindhoven gaan nuttigen.

0 gedachten over “Elektrisch rijdend door de eerste mijlpaal

  • Michiel de Pooter zegt:

    Niels, fantastisch verhaal. Alleen 99% van de autokopers in NL vorig jaar, vonden een EV een slecht idee en kochten een auto met een brandstoftank. Howzat ? Geeft niks, ik vermoed dat je verhaal niet helemaal compleet is en dat je teveel reclamefolders leest.

  • @Michiel: wat bedoel je met ‘teveel reclamefolders leest’? Ik geef hier mijn ervaringen en feiten weer. Maar ga gerust een ander blogje lezen als je geen constructieve dialoog wenst te voeren. De nederlander is oer-conservatief, en staat veelal niet open voor nieuwe ontwikkelingen. Met het feit dat ’t volkje kortzichtig is, en zich blind staart op korte actieradius. Maar laat ’t volkje rustig verder sukkelen en zijn/haar salaris in veelvoud zien verdwijnen in zo’n fossiele plof-motor… be my guest.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.