Gemeenteraadsverkiezingen gemeente Gennep 2018

Medio maart 2018 is weer landelijk bij vele gemeenten tijd voor de verkiezingen, dit keer voor de gemeenteraad. Eerder heb ik binnen mijn gemeente de diverse lokale partijen aangeschreven omtrent zaken aangaande duurzaamheid en de gemeente. Toen al weinig verrassend en vertrouwenswekkend, nu nogmaals eens de spreekwoordelijke vinger in de pap houden en zien hoe de stand van zaken er voor staat. Nu is het altijd handiger om op inloopavonden van partijen aan te haken, edoch, de werkgelegenheid in de gemeente laat het niet toe om regionaal passende arbeid te vinden, en velen met mij zijn dagelijks ver buiten de gemeente werkzaam, waardoor dit soort opties uitgesloten zijn. En gezien de focus van de gemeente op tourisme & recreatie, betekend dat er weinig zal gaan veranderen de komende jaren in de regio… Dus vandaar… deze digitale enquete gericht aan de partijen binnen de noord-limburgse gemeente Gennep.

Websites

Eerste point of contact met kiezer/burger is toch vaak de website van de partij. Binnen Gennep zijn er grofweg de volgende partijen te vinden (in willekeurige volgorde): VVD, CDA, D’66, PvdA, SP, KERN. Let wel: partij KERN heeft besloten in 2018 niet mee te dingen in de gemeenteraadsverkiezingen.

Om email direct aan de lokale partij te versturen heb ik eerst (beroepshalve) de websites vluchtig bekeken naar o.a. contact-mogelijkheden. Ook een redelijk up-to-date beveiliging via HTTPS-protocol is zeer wenselijk, daar er vertrouwelijke gegevens van uw PC naar de website verstuurd worden bij invullen van bijvoorbeeld een contact-formulier of enquete.

Topic VVD CDA D’66 PvdA SP KERN
website – email 2 algemene adress anoniem contact veld, zonder feedback hoe snel reactie verwacht wordt nee, niet vindbaar nee, alleen landelijk anonniem contact veld, zonder feedback hoe snel reactie verwacht wordt anoniem contact veld, zonder feedback hoe snel reactie verwacht wordt.
website – twitter Ja, eigen account nee, alleen landelijk algemeen account ja, eigen account ja, eigen account nee. Nee
website-https Ja Ja Ja Ja ja Nee

Open vragen voor de komende verkiezingen

Aangezien de streek dit weekend ondergedompeld is in het feestgedruis van carnaval, zijn de volgende vragen beschreven (ook omdat de diverse websites hier geen uitsluitsel over geven). Mede door een onvoldoende of ontbrekende informatie van hun websites.

Vraag 1: Wat was uw rol en feitelijke bijdrage in de afgelopen vier jaar binnen de gemeenteraad, kijkende naar het onderwerp duurzaamheid, duurzame energie & transitie? Een plan,voornemen telt niet. Wat wel telt is aantoonbare resultaten 😉 maak het maar concreet, hoe heeft u zich sterk gemaakt voor verduurzaming, CO2-reductie, People-Planet-Profit etc.

Vraag 2: Het zal u niet ontgaan zijn, maar onze mede-nederlanders in Groningen worden vaker direct getroffen door de aanhoudende gaswinning. Hoe gaat u in de komende periode (2018-2022) uw partij richten om integraal met het nederlandse beleid (al dan niet vooruitlopend) om de regio/gemeente voor te bereiden of in gang te zetten op de transitie?

Vraag 3: de afgelopen jaren zijn vele burgers binnen gemeente Gennep actief bezig geweest om duurzaamheid vorm te geven in diverse projecten, samenwerkend met o.a. provincie Limburg, de Natuur-en Mileufederatie en Buurkracht. De aanwezigen (burgers) waren actief aanwezig, doch vele politieke partijen uit de gemeente blijven verstek gaan voor luisterend oor, kennisdeling, en samenwerkend naar effectieve oplossingen. Wat was de beweegreden om uit beeld te blijven/afwezig te blijven en zelfs aanwezige professionele arbeidskrachten binnen de gemeente rondom duurzaamheid niet te benaderen, en wat gaat u concreet nu de komende periode WEL doen en invullen?

Gezien de verkiezingen op 21 maart 2018 a.s. zijn, zou het op prijs gesteld worden een reactie te ontvangen voor 1 maart 2018 a.s. Kan deze bewogen burger names vele duurzaamheid-gezinde nederlanders uw onderbouwde bijdrage verwachten? De reacties worden ongeredigeerd aan bezoekers van de website getoond.

Ik hoop dat meer bloggers hun gemeente maar eens gaan bevragen, voor ze een stem uitbrengen.

Eén gedachte over & ldquo; Gemeenteraadsverkiezingen gemeente Gennep 2018 & rdquo;

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.