Verslag Energie-braderie Gennep 26 mei 2018

’s Middags vanaf 13.00u was in Gennep, pal voor het stadhuis/gemeentehuis, de eerste energie-markt georganiseerd in samenwerking met Trendsportal, een initiatief uit Limburg over slimme(re) verkeers- en vervoersvraagstukken.

Ik ben hier een uurtje of anderhalf geweest om eens te kijken wat er zoal gepresenteerd werd.

De volgende kraampjes heb ik gespot:

Techneco Elga

Een hybride warmtepomp-oplossing om tussen de radiatoren en de CV-ketel te laten plaatsen, om het aardgasverbruik te verminderen.

Volta

Volta met HR-beglazing met HR-folie, zonnepanelen en Itho mechanische ventilatiebox

Zoals ikzelf hier al bekend mee ben, de Itho mechanische ventilatiebox stond opgesteld, met draadloze bediening. Daarnaast nog een HR-ketel van Atag als demonstratiemodel en een draadloze thermostaat. Op een aanhanger ernaast een zonnepaneel-installatie in de vorm van een grote bloem.

IVN Maas en Niers:

Informatie over hun werkgebied en activiteiten;

Een stand waar burgers een klinker/tegel kunnen inleveren en een plantje ontvingen om te zorgen dat regenwater bij zware regenbuien lokaal beter opgenomen kan wordenE in de grond dan de riolering te belasten.

Verder leveranciers van elektrische auto’s gespot (een VW Golf en een Renault Twizzy stonden opgesteld, inclusief enkele laadoplossingen.

Voor de motorrijders stond er een stand met enige voorbeelden van volledig elektrische motoren.

Een promotie-stand van lokaal glasvezel internet was bezig te flyeren, evenals de lokale supermarkt Jan Linders had een stand bemenst met lokale producten.

Als ik het zo terug lees, bijster weinig echt nieuws over energiebesparing, duurzame energie, en een te groot aanbod van andere zaken. Ook is het jammer dat er geen lokale burgers die bekend zijn bij gemeente rondom duurzame energie actief bijtijds benaderd zijn. Daarnaast, geen vertegenwoordiging van mogelijke regionale energiecoƶperaties (al dan niet in oprichting), of windmolen ontwikkelingen (in technische zin, niet die van de Gegenwind fractie met broodjes-aap verhalen). Ook meer concrete voorbeelden van warmtepompen zou welkom zijn, alsmede informatie over mogelijkheden die de gemeente ondersteund (vergunningen t.b.v. grondboringen voor een gesloten systeem). Nou ja… iets voor 2019 (en later) verder concreter te maken šŸ˜‰

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.