Renault Zoe door de 120.000km heen

Op vrijdag 17 augustus reed mijn Renault Zoe door de 120.000km grens heen (zoals ik kort in een Twitter wereldkundig maakte). Volgende week zal deze een onderhoudsbeurt en APK ontvangen bij de dealer in Eindhoven (waarbij ik zelf reeds het interieurfilter heb vervangen).

Echter, het leek me goed om te onderzoeken hoe het met de accu gaat, immers dat schijnt voor velen de grote vrees of de grote onbekende te zijn.

Gelukkig heb ik in SpritMonitor periodiek een meetmoment vastgelegd, dus een grafiek hiervan maken was zo gebeurd in Excel.

Weergave verloop accu gezondheid versus afgelegde afstand
Weergave verloop accu gezondheid versus afgelegde afstand

Vanaf circa 60.000km heb ik met CanZE (een applicatie die op de smartphone (iOS en Android) te benutten is voor het uitlezen via een bluetooth OBD2 dongle) de informatie verzameld.

Bij de 80.000km beurt is ook een software update door de dealer uitgevoerd, waarna de batterij na de beurt ca. 97% weer aangaf. Vandaar de “piek” in mijn grafiek hiernaast.

Al met al kan de accu nog vele jaren/kilometers mee, doch ik ben nog steeds in afwachting op Renault Nederland/RCI wanneer de 40kWh batterij upgrade gaat geschieden. Maar gezien de (onbevestigde) geruchten (zelfs nooit meer een schrijven ontvangen), ga ik er van uit dat de Zoe sneller vervangen wordt door een opvolger (Tesla Model 3), dan dat Renault mij gaat helpen aan de (best wel broodnodige) grotere accu upgrade. En de beurt inclusief APK keuring? Deze kostte mij ca. 107 euro bij de dealer.

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.