Renault Zoe batterij gezondheid na 130.000km

Afgelopen week rolde mijn Renault Zoe door de 130.000km barriere heen. Tijd om eens periodiek te stand van zaken te bekijken rondom de 22kWh batterij. Met behulp van een app (CanZE) en een OBD2-dongle, was dit tijdens het parkeren na de terugreis snel gedaan. En wat bleek, de conditie was nog goed, de meting gaf 93% aan voor de SOH (State of Health) van de batterij.

Al met al nog enkele jaren zonder zorgen (hopelijk) rondrijden.

Daarnaast is het deze week al weer een jaar na het tekenen van een 40kWh contract met Renault Nederland. En tot die tijd, nog nooit enige vorm van communicatie mogen ontvangen, alleen maar vermeende geruchten (tekort aan batterijproductie, prioriteit naar nieuwe 40kWh Zoe’s etcetera.). Ik rijd voorlopig nog even rond, er zijn helaas geen ontbindende voorwaarden te vinden in de kleine letters van het getekende contract… Wie weet rijd ik zo meteen sneller in een Tesla Model 3 (o.i.d.) rond, dan Renault uberhaupt een accu kan leveren 😀

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.