Eerste Tesla supercharger bezoek

Vandaag voor het eerst een bezoek gebracht aan, en een sessie gestart aan de Tesla Supercharger op de lokatie in Horst, nabij de A73. Nadat ik terugkwam uit Düsseldorf om vrienden weg te brengen naar het vliegveld (route: Gennep-Eindhoven-Dusseldorf-Gennep, grotendeels snelweg 120-130km/u), had ik nog ca 25% over. Dus uiteindelijk later die middag naar Horst gereden en in de tropische temperaturen de Tesla aangesloten op de CCS adapter. Benieuwd wat het zoal ging doen, want ik ben nogal gewend aan de snelladers op 43kW AC van de Renault Zoe.

Deze snelladers zijn nog niet de meest krachtige die je kan gebruiken bij de Tesla, maar 120kW vermogen is al een hele vooruitgang. Zeker de eerste tientallen procenten ging mijn Long Range Model 3 aardig van start: ‘laadsnelheid van ruim 750km/u’  kwamen op het scherm naar voren…

Zo rond de 65% liep deze laadsnelheid terug, naar 100kW (of ongeveer 650km/u). Uiteindelijk rond 70% de sessie gestopt en naar huis gereden (en in korte tijd ca 43kW geladen). En de prijs? De creditcard liet al zien dat er voor EUR 8,40 in rekening gebracht is (snel geteld: ca 20 eurocent/kWh, ofwel: een gelijk bedrag als je thuis zou laden (maar dan in een fractie van de tijd).

Een belangrijk punt dus gecontroleerd, als ik straks naar de franse Alpen afreis voor de Marmotte te fietsen. Iets wat ik zwaar inzie, nu ik al 1,5 maand met een schouderblessure te maken heb en de kracht uit mijn arm/schouders laat wegvloeien.

Accessoires

Intussen zijn er nog wat accessoires ontvangen en geplaatst.

  • Het piano hoogglans gelakte middenconsole heb ik zelf met 3M folie best straks kunnen bekleden met een geborstelde stalen look. Minder besmettelijk voor vettige vingers 🙂 Installatie nam mij voor de 3 delen ca. half uur in beslag (lang leve de airco in de auto, als het buiten 35+ graden Celsius is). En voor de prijs (EUR 39) is het erg strak eindresultaat, al zeg ik het zelf.
  • De smartphone laadt zich nu op via een contactloos platform (QI-charging, inductief laden). Installatie van dit platform bedroeg ook maar 5-10 minuten tijd.
de 3M wrap op het midden-compartiment. Bekerhouder en telefoon-compartiment zijn nog hoog-glans zwart (standaard)
Eindresultaat brushed black metal op de middenconsole
Eindresultaat brushed black metal op de middenconsole

Spritmonitor

Wel zit ik in dubio met spritmonitor laadbeurten. Want ik laad elke dag tot 80% vol, maar dus zelden/nooit vol (wat dus weer in uitdrukking komt op verbruikswaarden). Wat is wijsheid? Ik ben er nog niet over uit… Laat de laad-sessies die ik registreer dan maar even als informatief staan, dat is denk ik nu het beste.

Software update

En ja.. op de weg naar Eindhoven kwam Tesla zich melden met nieuwe updates. Ik was verbaasd, want ik had zeer recent een update geinstalleerd. Wat er nu gewijzigd is: echt, geen flauw idee… Maar toch braaf geinstalleerd, en tot nu toe niets schokkends of nieuws ontdekt. Huidige versie is : 2019.20.4.2 (dit is eveneens in Spritmonitor terug te vinden.

Spritmonitor.de

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.