Tesla Road Assistance redder in nood

Intussen is het mij na circa 22.000km toch overkomen: ik had mijzelf per ongeluk buitengesloten. De Tesla, afgesloten met Sentry bewaking actief, de Tesla toegangspas en mobiele telefoon in de auto. En de auto aangesloten op de Tesla Supercharger…. verdikkeme! šŸ™

Maar gelukkig sta je niet snel alleen bij de Supercharger, en kennelijk ben ik niet de enige die het overkomen is.

Dus met een telefoontje naar Tesla Road AssistanceĀ  (voor Nederland: 013-799 95 25) de situatie uit kunnen leggen. En gelukkig is de beveiliging ook meegenomen in de werkprocessen, dus na een 8-10 vragen specifiek over de auto kon de Tesla medewerker de auto remote ontgrendelen (en ik snel de telefoon en Tesla badge kunnen pakken). Bij het starten diende ik wel mijn badge op de armsteun te leggen voor detectie (en ten gevolge van geactiveerde PIN-code ook de juiste PIN-code invoeren om te starten).

Wat leer je er nu van?

Wel veel…

  1. laat nooit de telefoon achter in de auto (met uitgeschakelde blue-tooth);
  2. laat nooit je Tesla sleutelkaart/badgeĀ  achter in de auto
  3. Zorg dat je de Tesla Road Assistance telefoonnummer in je telefoon hebt staan. Is het niet voor jou, dan wellicht voor een andere Tesla eigenaar;

Software update 2019.36.2.1

Tevens is vannacht (11 november) weer een nieuwe update uitgeleverd. Weer wat verfijningen in de bediening (je kan nu met het gaspedaal echt one-pedal-driving toepassen) en performance (een +5% vermogenstoename, of: 0,1 seconde sneller van 0 naar 100km/u). Ook uitgesteld laden is geoptimaliseerd zodat het laden klaar is, de cabine voorverwarmd zodra je de auto aan je laadpunt thuis hebt aangesloten.

Wel is de interval van banden rouleren veranderd naar elke 16.000-20.000km. Ik houd dus deze nieuwe instelling aan, en rouleer voor-en achterbanden elke 18.000km (als richtlijn). Wat het gaat doen met slijtage/levensduur: tijd zal het mij/ons leren…

Spritmonitor.de

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.