Tesla Supercharge credits verbruikt

Ten tijde van mijn aanschaf, heb ik een Tesla Account waaraan nieuwe kopers hun bestelling kunnen koppelen als zijnde een aanbeveling/referral. Een collega (Mark) had een Model 3 besteld, en medio september 2019 ontving ik opeens de bevestiging ervan: er waren 7.500km aan supercharge credits toegekend. Normaliter ontvang je ca. 2.500 km per referral aan oplaad-tegoed, echter in mei/juni 2019 liep de actie dat de toegekende credits verdrievoudigd werden. Een leuke geste, en ook mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de Superchargers. Zover ik weet zijn de ontvangen credits niet onbeperkt houdbaar, dus opmaken zodra het kan. Hetgeen ik dan ook gedaan heb de afgelopen maanden 🙂

 

Als je ongeveer 5km op 1 kWh kan rijden, dan is het tegoed 1.500kWh groot (in waarde (a EUR 0,24) zo’n 360 EUR.

Laadetiquette

Bij de stalls is het wenselijk (als de mogelijkheid er is) om 1 auto aan 1 ‘stall’  te koppelen (ondanks dat een tweede Tesla er naast kan). Voordeel: de aangesloten Tesla kan maximaal snelladen tot ca. 80%. Als maximum laadvermogen heb ik al meermalen 147kW aan vermogen waargenomen, waarbij de kanttekening van accu en buitentemperatuur cruciaal zijn.

Vele (nieuwe) eigenaren parkeren (helaas) toch dubbel. Het kan wel, maar ga er vanuit dat je dan met circa halve laadsnelheid aangesloten bent. En als je toch koffie gaat drinken, kijk ook tijdig of je auto voldoende geladen is, om de laadplek vrij te geven bij de Supercharger (en andere laadmogelijkheden).

Intussen staat de tellerstand van mijn Model 3 LR AWD op 42.000km… and counting

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.