1 jaar Tesla Model 3 LR AWD FSD

Vandaag 7 juni 2020 is het exact 1 jaar dat ik de Tesla Model 3 in bezit heb. Een mooi moment om terug te blikken.Wel bijzonder want als COVID19/Corona niet van toepassing was, ik nog meer kilometers had gereden. Huidige tellerstand is 44.945km. Zonder Corona zou er vanaf half maart nog ca 11.000 km bij zijn gekomen i.v.m. woon-werkverkeer.

Algemene indruk

Tijdens dit eerste jaar geen problemen ervaren met elektronica en mechanische zaken rondom de auto. Afgelopen week nog een periodieke software update ontvangen die kleine zaken achter de schermen oplost.

Onderhoud

Ik heb alleen qua onderhoud een set nieuwe ruitenwissers gemonteerd, wat prima zelf te doen is.

In de komende weken ben ik van plan het luchtfilter te vernieuwen, en de banden  te roteren. Daarbij wil ik tevens de remblokken visueel controleren en de geleiderpennen van de remblokken te reinigen. Een en ander is ook afhankelijk van hoe frequent ik de auto nodig heb.

Rijwielgedeelte

Elke 15-20.000 km heb ik de banden gewisseld van voor naar achter (en vice versa). Intussen is de eerste set Michelin Pilot Sport bandenset aardig aan het slijten, en profieldiepte is vastgesteld op (gemeten op het midden van het loopvlak bovenop de slijtage-indicator (km-stand 44.945km)

  • linksvoor 3,5 mm
  • rechtsvoor 4,5 mm
  • linksachter 3,0 mm
  • rechtsachter 2,9 mm

zover ik kan beoordelen een nette stand van zaken. Bij 30.000km zaten de banden rond de 4,6mm profieldiepte (december 2019). Plan is om hier nog tot september mee door te rijden met aanstaand wissel. Tegen die tijd heb ik een andere set Michelin klaar liggen voor nattere omstandigheden in het najaar. Dus een gevoel in mij zegt dat 60.000km nog realistisch is. Daarna komen op deze velgenset winterbanden na wat herstel van lichte stoeprandschade. Qua bandenspanning houd ik nog steeds rond de 3,0 bar aan op alle vier de banden.

Software Premium Connectivity

Na een jaar stopt (helaas) de Premium Connectivity, en kan voor circa €10 per maand verlengd worden. Of ik dit ga verlengen weet ik nog niet, meer uitsluitsel volgt zodra we als samenleving weer vaker onderweg zijn.

Samenvattend

al met al ben ik erg tevreden over de Tesla Model 3. Helaas werkt echt Full Self Driving nog niet volledig, maar wat werkt doet het prima op snelwegen. Rijplezier is onverminderd, en ook slijtage van banden blijft op een mooi niveau evenals overige onderhoudsaspecten. Wat moet ik nog meer delen, the car just works!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.