Refurbished Ahrend bureaustoel

‘Dankzij’  Corona/COVID19 mogen vele mensen langdurig thuiswerken, net zoals ikzelf. Echter… de huidige kantoorstoel kon ik al maanden niet goed instellen op mijn lichaam, en… eerlijk is eerlijk: de stoel had zijn beste tijd gehad. Ooit gekregen van de vorige buurman van mijn ouders, was de stoel van Hag gewoon op. De stof op het zitvlak was doorgesleten, speling op arm-en rugleuning. Op.

Maar een nieuwe kopen is ook een optie, met prijzen van enkele tientjes tot honderden euro. Met zoeken op het internet zag ik al snel ook refurbished kantoormateriaal aangeboden worden. Zelf veelvuldig op Ahrend stoelen gezeten, en ik trof bij een leverancier een stoel die ik er mooi uit vond zien, en waarvan ik wist dat ik daar goed mijn rug/armleuning en zitvlak kon afstellen. In kader van duurzaamheid, nooit een slecht idee om professioneel refurbished kantoormeubilair eventueel thuis in te zetten op je werkplek, toch?

Refurbished, daar heb ik vaak van gehoord, en kan varieren van ‘mwah’  tot erg mooi hersteld. De leverancier waar ik uiteindelijk voor gekozen heb, komt uit de regio Eindhoven. De stoelen die aangeboden worden, worden aldus hen gereinigd (metaal, kunststof en bekleding), nagelopen en in mijn geval met nieuwe bekleding opgeleverd. Enige gebruikssporen zijn wel zichtbaar, bijvoorbeeld op de rugleuning en armsteunen waar je wel eens een kastje of werkblad raakt bij verplaatsen. Verder op de achterzijde een paar krasjes (klein), maar niets ernstigs. Dus de komende maanden, voor de zomervakantie ten einde loopt, heb ik voor een mooi prijsje een verse stoel voor thuiswerkplek beschikbaar.

Gegevens van mijn gekozen stoel: Ahrend model 250. Levertijd: normaal 8-15 werkdagen, ik ontving deze na 2 werkdagen al (19 augustus besteld, 21 augustus afgeleverd thuis). Tip: mocht je willen bestellen, als je je aanmeld op de mailinglijst, dan krijg je een persoonlijke kortingscode van 10% toegestuurd. Scheelt toch weer een beetje!

Let wel, de stoelen worden met harde wielen (geremd, dat is wel fijn) afgeleverd. Heb je dus tapijt/vloerbekleding: prima! Heb je net als ik ‘harde’  ondergrond, dan is het overwegen waard om ook te kijken naar zachte (geremde) wielen. De zachte wielen maken geen, of minder, rolgeluid bij verplaatsen.

Leverancier: Jetchair (www.gebruiktebureaustoel.nl ) uit Geldrop.

 

Eén gedachte over & ldquo; Refurbished Ahrend bureaustoel & rdquo;

  • Het is mogelijk om de wielen van deze stoelen te vervangen. Heb je vloerbekleding zoals tapijt, vloerkleed, dan zul je de harde wielen (lagere rolweerstand) onder de stoel monteren. Heb je laminaat, tegels, parket, dan zijn de zachte wielen te verkiezen (minder rolgeluid). Bij Ahrend kun je veel wielen nageleverd krijgen bij diverse webshops en leveranciers. Ik heb via een webshop 5 wielen (zacht, 5cm diameter, geremd) besteld (EUR 4 ex BTW per stuk, excl 7,95 EUR verzendkosten). Monteren is makkelijk: Ahrend maakt gebruik van een pen-verbinding van 11 mm (zonder schroefdraad). Met een waterpomptang, en een doekje kon ik de wielen verwijderen (en eventueel de pen). De zachte wielen heb ik hierna teruggeplaatst, met een drupje olie op de (nieuwe) pen. Nu is de kantoorstoel prima zachtrollend te verplaatsen! Bij andere merken zul je even moeten controleren hoe de wielen verbonden zijn. Ik zou ook nog voor 6cm versie kunnen kiezen, maar heb daar vanaf gezien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.