Onderhoud Tesla Model 3

Vrijdag j.l. enig onderhoud zelf verricht aan de auto. Dit keer na 60.000km (iets meer dan 2 jaar) heb ik de interieurfilters (of cabine filters) vernieuwd, en heb daarbij ook de ruitenwissers vernieuwd (die waren na ca. 18 maanden ook ‘op’ aan het raken.

 

Het interieurfilter zelf vervangen

De interieurfilters heb ik via een webshop besteld, en deze werden de volgende werkdag keurig afgeleverd. Voor de kosten (2 luchtfilters van fabrikant MANN, type filter FP 25 015) kon ik het niet laten, en ik was benieuwd hoe de originele filters er aan toe waren. De nieuw geplaatste MANN filters zijn van de Frecious Plus serie (FP), waar een en ander verbeterd is qua filtering op fijnstof, allergenen, schimmels door toepassen van o.a. actieve koolstof, een biologische schimmelwerende laag en natuurlijk de filtering. Natuurlijk kan je uitwijken voor goedkopere filters op Ebay/Amazon/AliExpress, maar daar blijft de vraag of de geleverde producten daadwerkelijk aan gestelde eisen/claims/richtlijnen kunnen voldoen. Ook zie je soms een HEPA claim op filters staan, maar voor de Model 3 zou dat betekenen dat je veel vaker het filter ozu moeten vernieuwen omdat deze zeer snel dicht slibt, ALS het filter al uberhaupt HEPA kan waarmaken. Je ziet bij voertuigen die daadwerkelijk HEPA normen halen, dat er vaak 1 extra filter VOOR het HEPA filter geplaatst is, om qua standtijd nog langer te kunnen werken.

Met de diverse informatiebronnen, waaronde Youtube, maar ook deze DIY-website van Tesla zelf was een en ander in een klein half uurtje uitgebouwd en weer vernieuwd. Het lastigste is de T20-schroef los te draaien, maar met geduld is het toch gelukt.

Na verwijderen van de oude filters, kon ik duidelijk zien dat de aanzuig-zijde goed zwart/grijs was, en vele kleine stofdeeltjes, zaden etc. er in terug te vinden waren. De gele uitblaaszijde, voorzien van een anti-schimmel coating, was ook aardig smoezelig/grauw.

De ruitenwissers

De laatste weken schraapte de ruitenwissers behoorlijk, en ondanks reinigen van zowel de voorruit als de ruitenwisser-bladen, kwam er geen verbetering in. Dus bij de lokale automaterialen-handel een set verse Bosch Aerotwin A102S bladen opgehaald, en in een minuutje gemonteerd.  Voor ik met montage begon, had ik mij er van verzekerd dat de ruitenwisser-stand op OFF/uitgeschakeld stond, en de ruitenwissers in de z.g. ‘service stand’ zijn geparkeerd. Van daaruit (met gesloten frunk) is het appeltje-eitje om de bladen te vervangen. En proef op de som: stil en geluidloos werd de voorruit besproeid en weer drooggeveegd!

Statistieken in/op Spritmonitor.de:  Spritmonitor.de

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.