Zappi eco++ functionaliteit

Zappi na 1 maand ECO++ setting

Intussen is de Zappi ruim een maand in gebruik (geweest), en werkt deze tot nu toe naar volle tevredenheid. Nu ik nog steeds maximaal dien thuis te werken, heeft de elektrische auto tijd genoeg om geregeld bij te laden, met puur de productie uit de zonnestroompanelen.

De HARVI sensor/unit heb ik wel dichterbij geplaatst, dus de afstand is met circa 3 meter verkleind tot de Zappi.

En op bijgevoegde foto is te zien dat er van de 200kWh nu totaal 172kWh rechtstreeks de auto is ingegaan. Kanttekeningen zijn er ook: ik laad mijn auto nu vooral op tot circa 50%. Mocht ik eerder zien, of plannen hebben, om verder weg te gaan, dan laad ik verder op tot 70-80% (of maximaal).

Door gebruik te maken van de ECO++ setting wordt puur alleen de auto geladen indien de zonnestroompanelen minimaal 1.400Watt aan vermogen leveren.

Voor het najaar verwacht ik minder ECO++ te gaan gebruiken, maar meer op vol uit het lichtnet te gaan laden ten gevolge van de kortere dagen/lagere zonnestand.

 

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.