Greenchoice jaarnota opmaken

greenchoice Zojuist zag ik dat de meterstanden in mijn persoonlijk dossier zijn opgenomen voor het opmaken van de jaarnota van zowel levering als teruglevering van elektriciteit en aardgasverbruik.

Gelukkig weet ik dat rond begin september dit moment aanbreekt en dus voer ik regelmatig tussentijdse meterstanden in op mijn dossier.

Op 29 augustus waren de standen:
Verbruik hoog tarief : 3.188kWh
Verbruik laag tarief: 6.857 kWh
Opwekking hoog tarief: 11.003 kWh
Opwekking laag tarief:  4.400 kWh

Huidge tellerstand (eindstand) aardgas: 6509 m3

Ik had deze meterstanden die dag handmatig ingevoerd, en ze zijn nu door Greenchoice als ‘vastgesteld’ benoemd. Nu zou de jaarnota van verbruik en teruglevering binnen 3 weken volgen. Ik hou jullie op de hoogte. Het gasverbruik is momenteel door Mindergas.nl ook bijgewerkt, en voorlopig staat de gasmeter al maanden volledig stil. Dit is mogelijk door de Atag Qsolar zonneboiler combi die tapwater en verwarming verzorgt (samen met Jaga LowH20 convectoren met DBE-techniek en twin-convectoren), en het koken op inductie. Ik ga kijken wat ik nog kan verlagen op de maandelijkse voorschot-nota (maandbedrag is nu EUR 56 per maand. Dit bedrag is samengesteld uit EUR 13 voor elektriciteit en  EUR 43 voor aardgas en vormt op jaarbasis een energielast van EUR 672 (inclusief BTW, netwerk-en transportkosten). Uiteraard is de teruggave energiebelasting (REB) wederom niet door uw nederlandse overheid geindexeerd, en legt u als burger er  op toe.

5 thoughts on “Greenchoice jaarnota opmaken

 1. Niels Thijssen Post author

  Zojuist waargenomen in het dossier dat mijn maandelijks voorschot bedrag van EUR 55 naar EUR 66 is verhoogd, ondanks een besparing t.o.v. vorig jaar van ruim 45%.
  Bizar is dat er een rekening opgemaakt wordt zonder de aansluiting/klant vooraf te informeren om actuele tussenstanden door te geven. Ik schakel dit door naar Greenchoice klantencontact.

 2. Ferry van Beek

  Hi Niels, dat zijn mooie maandbedragen! Ben zelf ook druk in de weer met PV panelen en heb sinds 4 weken ook de QSolar staan. Lees dus met interesse jouw berichten. Ik heb wel een vraag. Hoe kun jij met verbruik van 6500 m3 gas zo’n laag maandbedrag hebben? die 6500 m3 zou toch al zo’n 3600 euro moeten kosten? Of zie ik hier iets over het hoofd?

 3. Niels Thijssen Post author

  Hoe kom je aan 6500m3 aardgas? ik hang rond de 500-550 m3.

  Update: ik zie het. De tellerstand van aardgas staat op 6500 m3.
  Maar voor afgelopen jaar heb ik maar een fractie verbruikt, even uit mijn hoofd 534 m3.

 4. Niels Thijssen Post author

  Zojuist is dan het bedrag op mijn bankrekening verschenen en dus de saldering van zonnestroom over de periode 2013-2014 voltooid. GreenChoice, hartelijk dank!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.