Bye bye OV, Hello Zoë!

IMG_0582 Sinds 2011 heb ik mijn (toenmalige) lease-auto ingeleverd (een Honda Civic Hybrid) en ben dichterbij gaan werken. De impact op woon-werkverkeer was al aanzienlijk, met een redelijke OV verbinding. UIteindelijk in 2012 weer een baan-wissel gehad en toen dagelijkse vanuit Gennep naar Eindhoven afgereisd. Echter, deze verbinding (en vele anderen) zijn zo sober dat je gewoon 2,5 uur minimaal kwijt bent (enkele reis) om daar te geraken. En klagen bij de diverse maatschappijen zoals Veolia, Hermes, Breng, NS, dat heeft geen soelaas geboden. Dus mensen worden helaas uit de overvolle treinen, weer ‘weggepest’ naar de auto. Dus ik heb uiteindelijk besloten mijn jarenlange strijd op te geven en een auto aan te schaffen.

Maar als blogger van een goed bezochte website, is het onverantwoordelijk om een auto op brandstof als gas, benzine of diesel te nemen. ‘Lead by example’, dus na wikken en wegen toch de knoop doorgehakt en dan sinds deze week een volledig elektrische auto in ontvangst genomen: de Renault Zoe, model ‘Intens’.

Voorlopig rijdt deze auto voortreffelijk stil, en zal ik mijn ervaringen met jullie delen.  Als er vragen zijn, plaats ze gerust in de comments onder het artikel. Dan zal ik die beantwoorden in een reactie danwel in een nieuw artikel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.