Renault Zoe brandstofkosten

IMG_0582 Deze week de afrekening ontvangen van The New Motion over de maand oktober Vanaf 6 oktober heb ik daar geregeld op openbare plaatsen de Zoe mee voorzien van energie, en zeker nu er punten veranderd zijn per 1 juli j.l. zou ik hier ook e.e.a op de factuur terug moeten vinden.

Tot nu toe zijn er een paar tankbeurten terug te vinden, in omvang heb ik 28,57 kWh afgenomen met deze laadpas. In waarde bedraagt de schade EUR 10,22 (inc. BTW).

Uiteraard heb ik ook nog bij Fastned getankt, waar je met de app op je smartphone het laden regelt. En natuurlijk thuis en op het werk kunnen laden (waarbij thuis de afrekening te zien zal zijn bij de volgende jaarnota (toename elektriciteitsverbruik in daluren)).  Op het werk is het vooralsnog gratis laden.

Ik heb de kosten van TNM bij een van de laadbeurten in de maand oktober opgenomen in SpritMonitor, en waar mogelijk de kosten van FastNed bij de betreffende laad-sessie op de datum.

 Accuhuur en verzekering

Tevens ontving ik deze week per post van Renault de eerste factuur van de (maandelijkse) accuhuur en verzekering. Ook deze kosten heb ik in Spritmonitor opgenomen.

Subsidies

Nu zal ik ook maar bekijken, de ‘subsidies’ die ik als particulier ‘vang’.

Ik heb de auto als particulier gekocht, dus fiscale ‘candy’  als VIA/MAVIL en andere duurzame/fiscale mogelijkheden vallen bij mij buiten de boot.

Wel maak ik gebruik van de volgende mogelijkheden:

  • vrijstelling motorrijtuigenbelasting. In elk geval tot eind 2015, als het kabinet wederom niet/wel/niet/wel van gedachte gaat veranderen #wipkip 😉
  • BPM vrijstelling. Op aanschaf van de nieuwe auto is er geen BPM verschuldigd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.