Renault Zoe gaat de winter in

renault-zoe-sticker De week vloog voorbij, ondanks enkele dagen ziekbed. Weer een paar honder kilometer verder, en de eerste nachten met vorst ook al gehad. De vorst was mild (ik schat -2 tot -3 graden Celsius), in elk geval koud genoeg om een paar ochtenden de ruiten te krabben.

De accu

Door de koude wordt ook de accu-capaciteit ‘aangetast’: waar normaal na een volle lading circa 140km op de indicatie staat afgebeeld, zie ik deze week vooral 120-125km als actieradius weergegeven. Gelukkig kan ik op het werk weer laden, en thuis laad ik de Zoe ook weer op (na 21.00u zodat ik veel meer nachtstroom/daltarief gebruik). Uiteraard maak ik in deze periode ook gebruik van de klimaatregeling in de ‘normale’ modus (dus uit de ECO-stand rijdend). Daarmee kan ik lekker in de auto met 21 graden Celsius de reis volbrengen. Voordeel van de warmtepomp die de klimaatregeling gebruikt: je kan direct (dus voor het wegrijden) al de temperatuur verhogen, en dat lukt ook aardig snel!. Al deze zaken zorgen ervoor dat ik natuurlijk ook wat meer verbruik, hetgeen de Spritmonitor duidelijk grafisch weergeeft. In de zomer zal ik rond de 160 Wh/km rijden, in de afgelopen periode is dat rond de 200Wh/km.

100% elektrisch

Verder heb ik via een Renault Forum een sticker ontvangen met de opdruk ‘100% elektrisch’. Deze heb ik vandaag (29 november) op de achterklep geplaatst, en moet zeggen: goed gelukt, zonder luchtbellen.

Overigens is mijn Zoe nog voorzien van het gebroken wit/creme dashboard en heb ik hier tot op heden geen noemenswaardige problemen mee ondervonden. Maar of dat zo blijft, daar is het te vroeg voor… eerst maar eens door de zomer rijden met deze configuratie voor ik daar meer uitsluitsel over kan geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.