Renault Zoe modificatie kofferruimte

Als eigenaar van een elektrische auto zit je toch met de laadkabel ‘in je maag’. Netjes oprollen gaat wel, maar praktijk wijst uit dat deze gewoon in de kofferbak beland.

Via een duits forum hadden mensen hier al naar eigen inzicht een oplossing voor gevonden, die ik nu ook heb toegepast. Aangezien de laadruimte achter de achterbank erg diep is, is een bergruimte gemaakt met behulp van 12 mm multiplex plaatmateriaal. In het smallere deel kan de laadkabel opgeborgen worden, in het bredere deel de gevarendriehoek met reflectie hesjes, de compressor en dichtmiddel met sleepoog in de ZE-tas. De hoogte van dit ontwerp is circa 13 cm. De afdek-kappen steken aan beide zijden ca. 1-1,5 cm over de rand (dan kan er geen stof/vuil ‘in’ vallen in de bergruimte). Om de kleppen te openen is gebruik gemaakt van een stuk nylon span-band, vastgeniet.

Voordeel is ook dat de kofferruimte minder diep is, waar ik profijt van heb indien ik mijn 29er mountainbike of de racefiets hierin leg: deze blijft nu vlakker liggen door een kleiner hoogteverval.

Zodoende houd je de kofferruimte netjes. Enige wat ik nog moet afwerken is het bekleden met zwarte/donkergrijze bekleding.

2 thoughts on “Renault Zoe modificatie kofferruimte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.