Zonsverduistering

320px-Nasaeclipse13nov2012 Vrijdag 20 maart zal in Nederland tussen 9.30 uur en 11.47 uur de zonsverduistering plaatsvinden. Nu hoor je de media en de netbeheerders al panieken over het wegvallen van vermogen door de beschaduwde zonnestroompanelen en scenarios als nood-vermogen inkopen en het inzetten van elektrische auto’s als lokale backup van het netwerk.

Wat het werkelijk gaat doen, dat weten we allemaal na morgen. Mocht je later na willen kijken wat het op zonnestroompanelen heeft gedaan, er zijn vele websites van bedrijven en particulieren die continue data-monitoring toepassen. Zo ook ik op mijn website. Je kan dan mogelijk zien hoe een (aanzienlijke?) terugval in elektrisch vermogen  mogelijk kan optreden. Bookmark http://www.renewable-energy-now.org/zonphp om dit terug te zien na afloop van de eclipse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.