Renault RLink software update 11.330

renault-zoe-sticker Gisteren de Renault Zoe voorzien van de recente firmware/software op het R-Link system. Deze update kon ik opens niet via mijn Apple system binnenhalen, maar met uitwijk naar de laptop van mijn ouders (Windows) was het SD-kaartje snel voorzien. De update duurde al met al circa 20 minuten om te installeren in de auto.

Veel laat Renault niet los over de wijzigingen, maar op internet trof ik veelvuldig op deze versie de volgende aanpassingen:

  • IPhone 5 and 6 continual connection and disconnection while plugged with USB cable
  • Long map loading time while starting the device, sometime rebooting the device
  • No sound after pairing IPhone or IPod with Bluetooth
  • Phone paired with Bluetooth not reconnecting with Bluetooth after stopping and starting
  • UK postcode not possible to enter postcode with street number above 100
  • Manual clock deviating

Ook kwam een boodschap in beeld ‘CanCoProcessor updating’. Wat deze co-processor exact doet, dat kan ik zo snel niet achterhalen, maar ook daar is software(aansturing) voor bijgewerkt.

Verder nog geen klachten. Heb 1 keer een bezoekje tussentijds gebracht om de ruitensproeiers (hoger) af te stellen zodat het midden van de ruit tijdens rijden goed geraakt wordt. En een (vermeend) windgeruis bij een van de portieren bij te stellen. Het portier rechts achter sloot minder soepel als anderen, en is nu goed hersteld terwijl ik kon wachten.

One thought on “Renault RLink software update 11.330

  1. Niels Thijssen

    In elk geval is een functionaliteit van de Navigatie met deze versie beschadigd geraakt. Waar je voorheen aan kon geven welke type routering je wenst (snelst, kortste of economische), daar gaat ongeacht de keuze altijd de snelste route gepland worden. Enige workaround is routering afbreken, keuze in TomTom aanpassen naar gewenste selectie, en dan opnieuw plannen (ipv selectie op het keuze scherm vlak voor aanvang rit). Renault geeft hier nog geen gehoor aan om dit te herstellen….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.