Renault Zoe dashboard

renault-zoe-stickerSinds de aanschaf in oktober 2014 j.l. is mijn Zoe vanaf fabriek uitgerust met een creme-kleurig dashboard bekleding. Iets wat felle meningen heeft losgemaakt binnen (potentiële) kopers, want ‘men’ oordeelt dat de reflecties verblindend werken. Renault heeft voor hen die klachten hebben ingediend een oplossing aangereikt: ombouw naar donker dashboard.

Welnu, een korte impressie van de lichte dashboard in mijn Renault Zoe, over het kleine jaar dat ik er nu in diverse weersomstandigheden door Nederland (en soms België en Duitsland) er in heb gereden.

Reflectie

In de voorruit blijft als je kijkt de spiegeling zichtbaar van de 2 ventilatie-openingen die in het dashboard zitten. Echter tijdens de diverse dagen met felle (directe) zonneschijn is het mij nog niet voorgekomen dat de reflecties het zicht ontnemen. Maar dat komt denk ik ook aan de manier van kijken: menig mens kijkt OP het raam naar buiten in plaats van ver vooruit (hyperfocaal) te kijken. En bij dat laatste (hyperfocaal) vallen de reflecties reuze mee.

Voordeel van het lichte dashboard is de mindere warmteopbouw bij zonnige dagen (tijdens parkeren en rijden), waardoor de airco zeker niet zo hard hoeft te werken. Dus… neem gerust aan: er is naar mijn mening niets mis mee met de gekozen lichte kleurstelling in de Renault Zoe.

Intussen is de tellerstand van mijn Renault Zoe de 22.000km gepasseerd, en heb ik zeker niet het voornemen (meer) om (al dan niet gratis) een saai burgerlijk donker dashboard er in te plaatsen. 🙂 Ride-on!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.