30.000km beurt voor de Zoe

IMG_0582 Afgelopen vrijdag heeft de Renault Zoe haar eerste 30.000km beurt gehad. Een kleine actie waar ik bij de dealer op kon wachten (onder genot van een kop koffie). Na circa 1,5 uur was alles gereed. Weinig te melden: het interieur/airco filter is vervangen, de ruitenvloeistof is bijgevuld. Wel stond er een software-update vermeld, met een cryptische omschrijving rondom de airco zelf. Op diverse fora (nederlands en duitse) van de Renault Zoe zou dit een verbeterde werking zijn bij extreme warmte (indien de auto in de zon heeft gestaan), en bij koude omstandigheden. Of dit laatste spoedig bevestigd kan worden, dat zal de tijd leren.

Al met al viel de beurt in prijs mee: voor 79 euro kon ik weer verder rijden! Uiteraard is deze kostenpost opgevoerd in mijn SpritMonitor account. Ik heb ook navraag gedaan of de dealer de accu-status heeft uitgelezen, te meer omdat ik benieuwd ben naar eventuele degradatie (slijtage) aan de accu. Maar dat wordt om de 2 jaar automatisch gedaan bij een beurt, dus ik zal voorlopig even doorrijden 🙂 Tot op heden merk ikzelf geen achteruitgang in actieradius, gelukkig!

One thought on “30.000km beurt voor de Zoe

  1. Niels Thijssen

    Uitlezen in dezelfde week (eind september j.l.) met een i907 OBD reader gaf een accu-gezondheidsindicatie aan van 99%. Na 30.000km geen slecht resultaat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.