ZonPHP tarieven 2016

Navigatie naar ZonPHP

Navigatie naar ZonPHP

Zojuist heb ik vanuit mijn GreenChoice dossier de gegevens opgezocht. Ik was namelijk vergeten per 1 januari 2016 om in de ZonPHP applicatie de tarieven vast te leggen die ik ontvang van mijn energieleverancier. Initieel stonden deze nog op 0,60 (!!) euro per kWh.

Wat heb ik gedaan:

Mijn terugleververgoeding heb ik berekend door even een redelijk realistische verdeling te maken tussen dal-tarief (avonduren en weekenden/feestdagen) en piek/normaal-tarief (overige dagen).

Door 2/7 van de daltarief te kiezen en 5/7 van het piek/normale-tarief kom ik op een gemiddelde van circa 22 eurocent uit op basis van mijn contract. Dat is misschien nog steeds NIET super-correct, maar de berekening komt hiermee wel realistischer tegemoet aan de werkelijkheid. Make note to myself: dit moet ik dus elk jaar even raadplegen en doorvoeren in de database.

Verder merk ik duidelijk het effect van de in December 2015 geplaatste schans: zowel in productie (opbrengst) als in vermogens een hele stap voorwaarts. #dathadikeerdermoetendoen 😉

2 thoughts on “ZonPHP tarieven 2016

  1. Niels Thijssen

    De saldering van 2016 is ontvangen, en bleek dat ik ca 13,1 eurocent per kWh teruglevering ontving…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.