Einde 2017, op naar 2018

Nog een paar dagen en dan gaat 2017 weer de spreekwoordelijke boeken in. Uiteraard ga ik weer even wat meterstanden noteren, productiecijfers van  de zonnnepanelen en de zonneboiler opduikelen,  en dit in een aparte blog post vermelden.

Ik ben erg benieuwd naar de effecten  van oudjaarsavond op de luchtkwaliteit, en verwacht dat er bijzonder  veel  gemeten wordt. Mooi is ook dat ik in Mook  een  meetpunt ontdekte wat eveneens zijn/haar informative deelt aan het Luftdaten netwerk. En nog een mooiere ontdekking is dat het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) dezelfde informatie benut om landelijk meer zicht te krijgen op luchtkwaliteit. Zie hier voor informatie, en hier

Daarnaast heb ik begin december j.l. besloten toch in te tekenen op een accu-upgrade voor mijn volledig elektrische Renault Zoe. Met een upgrade van 22kWh naar 40kWh, is bijna een verdubbeling in range gerealiseerd, waar ik voornamelijk mijn zakelijke kilometers mee ga afleggen. Tot op heden ben ik in afwachting op de eerste ‘intake’ wat een kleine visuele inspectie betreft aan  de onderzijde van  de auto (met enige foto’s voor Renault Nederland).  Zodra ook  hier meer over te melden is, zie je de posts wel verschijnen 🙂

Verder  komen de afgevaardige kopstukken zo nu in dan in de krant rondom de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen  in maart 2018. Ook dan zal ik vanuit mijn blog de diverse partijen dezelfde vragen & stellingen voorleggen om te zien hoe zij er mee om denken te gaan. Nog leuker zou zijn als de betreffende zittende partijen nu eens openbaar  hun  voornemens naast de gerealiseerde feiten gaan leggen. Ben benieuwd!

Rest mij jullie lezers een voorspoedig & gezond 2018 alvast toe te wensen!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.