Mei 2009: lekker zonnig!

Zo, ik heb de laatste meterstanden genoteerd en verwerkt, waaronder uiteraard ook Sonnenertrag.eu. Ik kan alleen maar zeggen dat ik gevoelsmatig een lekkere maand achter de rug heb: in totaal heeft mijn installatie weer ruim 200 kWh duurzame energie geproduceerd, waarvan een groot deel via invoeding op het net gesaldeerd gaat worden.

sonnenertrag-2009-meiVoor mei heb ik om precies te zijn 234,16 kWh gegenereerd (genormeerd is dit 136,94 kWh/kWp).

Een lichte stijgende lijn in de produktie is goed te zien vanaf februari, en mijn ervaring is dat het ‘oogstseizoen’ voor zonnepanelen tot ver in september/oktober door kan lopen.

Zo, nu ga ik even genieten van die prachtige statistieken 😉

Reminder: let er op dat in de grafieken vanaf januari 2009 er geijkte draaischijfmeters gebruikt worden, ipv de digitale ‘Brennenstuhl PM230’ meters! Hierdoor wijken de meterstanden van VOOR januari 2009 nogal af (of beter verwoord: hier kan ik geen ‘touw aan vastknopen’ ), door de onnauwkeurigheid van de Brennenstuhl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.