PV-gathering 2009: Eindhoven

Zaterdag 20 juni jongstleden is de (jaarlijkse) PV-gathering gehouden: een avondje met (duurzaam)gelijkgestemden, babbelen over PV, techniek, tips en anecdotes…. Kortom: een zeer breed aanbod van alles wat met duurzaamheid te maken heeft !

Dit keer is de eer aan de heren van OliNo.org : Jeroen van Agt & Marcel van der Steen. Mede door hun inzet, trekt hun website nationaal vele tienduizenden bezoekers per dag, en internationaal groeit ook daar de bezoekersaantallen de pan uit!

_DSC8220-border

Hierboven zie je een waterkoker, die per kopje (!!!) water kan koken. Voordeel: supersnel, en: precies de juiste hoeveelheid water (en dus niet meer dan noodzakelijk energie hiervoor benut). Zeer interessant en gebruiksvriendelijk ontwerp. Winkel? Tja… geen idee, maar ik vernam dat e.e.a. wel via internet te vinden is…..

_DSC8218-border

Ondanks de dichte bewolking bleef het die avond droog, zodat de barbequeu (elektrisch, uiteraard door duurzaam verwerkt energie uit de ca 15 zonnepanelen, zie foto hierboven) het uitstekend deed. Daarnaast heb ik een hoop bekenden gezien en gesproken zoals Jeroen Haringman, Martin Kleinman, en enkele andere schrijvers van artikelen op de OliNo site. De camera heb ik meegenomen, zodat ik een paar sfeer-impressies hier kan wegschrijven 😉

_DSC8219-border

One thought on “PV-gathering 2009: Eindhoven

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.