Barbequeue met verstand: EcoBrasa

Het is weer lekkker weer voor de barbequeue, dus grijp die gasbarbequeu maar of duik het kolenhok in om weer oer-hollands het vlees dicht te schroeien….

Maar het kan duurzamer, dat wil zeggen: minder afval, minder rook, minder bos/bomen wat gekapt moet worden. Simpel door hergebruik van afgewerkte kokos-basten: de EcoBrasa briket.

Je kan deze vaak bij de bouwmarkten vinden, of bestellen via de website van Ecologisch

3 thoughts on “Barbequeue met verstand: EcoBrasa

 1. Armand Zunder

  Mevrouw/Mijnheeer,
  Ik zou het zeer op prijs stellen indien u mij in contact zou kunnen brengen met de producent van het product. Wij hebben hier in het district Coronie in Suriname kokosnoten in overvloed en zouden gaarne na wensen te gaan of het product niet hier zou kunnen worden geproduceerd en geexporteerd.
  Armand Zunder.

 2. Niels Post author

  Helaas heb ik geen gegevens van de producent. Ik las dat deze kokos-kooltjes veel in Spanje al verkocht worden, en sinds enige tijd ook in Nederland. Wellicht kunt u ergens een pakket bestellen, waarop mogelijk de producent staat vermeld.
  Heel veel succes!

 3. Theo

  Voor Armand Zunder http://www.ecobrasa.com daar kunt u ook de kontakt gegevens vinden van de producent/importeur Joseph Manresa spreekt uiteraard spaans/catalaans en ook een beetje nederlands dus daar kun je het navragen.

  Succes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.