Spaarzaam printen: EcoFont

EcoFontDuurzaam leven kan ook met de computer: zo ook het bewust gebruiken van de printer. Hoe vaak komt het voor dat jeĀ  wederom een inktpatroon verslonden hebt? Je kan nu met een eenvoudige oplossing toepassen: installeer het EcoFont.

Dit lettertype werkt prima bij punt-grootte van 9 a 10 punts. Dus doorsnee voor elke vorm van printen (brieven/faxen/notulen etcetera).

En het is rechtenvrij, EN werkt ook nog naast Windows ook op Linux, Apple Macintosh, ook onder Microsoft Office EN OpenOffice!

Geprikkeld? Download dan hier dit lettertype

2 thoughts on “Spaarzaam printen: EcoFont

 1. Frank

  Wat ik meestal doe is de printer instellen op een conceptafdruk. Hij print dan sneller en gebruikt minder inkt. Als je binnen een programma op ‘afdrukken’ klikt, moet je in het printscherm zoeken naar de knop ‘instellingen’ of ‘voorkeursinstellingen’. Dan krijg je een venster dat per merk printer verschillend is. Bij mijn HP printer kan ik het tabblad ‘Papier/Kwaliteit’ kiezen, en daar kies ik als afdrukkwaliteit ‘concept’, en kleur ‘zwart-wit’. Dat laatste zorgt ervoor dat de printer alleen de zwarte cartridge gebruikt, wat dure gekleurde inkt spaart. Ook voor zwarte tekst gebruikt een printer het kleurencartridge namelijk.

 2. gast

  Dat is een leuke tip. Ga ik zeker uitproberen.

  Er is ook nog een (shareware) alternatief: InkSaver.
  http://www.inksaver.com/
  Hiermee kun je altijd inkt besparen, ongeacht wat je afdrukt, en het resultaat is beter dan met conceptkwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.