Ecohome: voor registratie van verbruik & statistieken

Via een tip van een kennis (Rob V.) kwam mij deze applicatie naar voren: EcoHome.
EcoHome helpt jou als gebruiker zijnde om de meterstanden van gas en elektriciteit bij te houden en er leuke grafieken mee te maken voor verdere analyse.

Door slechts de invulling van de meterstanden verschijnt een uitgebreide reeks statistieken van je gas-en electriciteitsverbruik en de daarbijbehorende kosten op het beeldscherm. Of je nu inzicht wilt hebben in het totaal verbruik, het verbruik per dag in hoeveelheden of in geld, in de cijfers per eenheid (m3/kwh) of per kostensoort (netwerk, levering, belasting) over een lange of korte periode, het is allemaal te vinden in de standaardoverzichten van Eco-home.

In tegenstelling tot de systematiek in andere registratiesystemen hoef je bij Eco-home niet op vaste tijdstippen de meteropnames te verrichten, maar kunt je dat doen wanneer het jou uitkomt. De geregistreerde meterstanden worden door het programma na registratie direct omgerekend naar verbruikscijfers per dag, week en maand. Welke verbruiksperiode je wilt analyseren is eveneens volledig flexibel. Door met de muis over de tabel met meterstanden te schuiven selecteer je automatisch iedere gewenste periode en worden de voor deze periode geldende verbruikswaarden berekend en getoond.

Deze toepassing draait op elk Microsoft Windows besturingssysteem, helaas is er geen alternatief voorhanden onder Unix/Linux of Mac OS/X

Voor meer informatie & download van deze applicatie EcoHome, surf naar http://ecohome.nibfo.eu/

3 thoughts on “Ecohome: voor registratie van verbruik & statistieken

 1. Marc

  Hoi Niels,

  Ik lees je blog met veel interesse, maar de laatste tijd valt mij meer en meer op dat je website zeeeeer traag is. Dit wordt steeds erger. Weet je daarvan ?

  groet, Marc

 2. Niels Post author

  @Marc: dank voor je bericht. Ik heb nog geen echte hinder ondervonden, en bij mijn provider is nog niets bekend.
  In elk geval heb ik voor dit subdomein de Super Cache geactiveerd, die een betere respons zou moeten leveren.
  Veel leesplezier op de site!

 3. Krispijn Beek

  Goede tip. Ik had hem van ThermosPower dezelfde tip gekregen. Het programma lijkt bij mij probleemloos te draaien onder linux met behulp van de windowsemulator Wine. Dus eens even aan de slag met grafiekjes maken ipv zelf rekensheetjes bouwen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.