PV ontdekt in Gennep

Tijdens mijn fietstochten en nu ook ten gevolge van wegwerkzaamheden, kwam ik voorbij deze woning gevuld met een compleet zonnepanelen-installatie.

Het doet me deugd als ik weer een dergelijk systeem zie opduiken in gemeente Gennep. Leuk detail is tevens dat de bewoners ook nog een Toyota Prius rijden, ook een stukje duurzamer vervoer dus.

We tellen op de foto 16 zonnepanelen, georienteerd op het zuiden (het gehele jaar schaduwvrije opstelling ook nog eens!). Als ik even voorzichtig inzet op 200 Watt-piek per paneel, zet de bewoner hier gelijk 3.200 Wp neer in de statistieken. Ik zal eens trachten te achterhalen over meer details, zoals type omvormer en dergelijke, en natuurlijk trachten te polsen voor registratie op Sonnenertrag.eu …..

Bewoners: van harte proficiat met deze duurzame slag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.