Cyclevision 2010

Vandaag met 2 kameraden een bezoek gebracht aan Cyclevision, de manifestatie over ligfietsen en andere vormen van fietsen.’s Ochtends vroeg vertrokken naar Amsterdam (vorig jaar was het in Tilburg wat lekker om de hoek was), en iets over 10.00u gearriveerd bij de sportlokatie, een heuse indoor wielerbaan!

Na enkele meters ontdekten we het oefenparcours waar je vrijblijvend je eerste meters op diverse soorten en modellen ligfietsen kon rijden. Wel naar mijn mening een te kort en te klein parcours. Ik zou liever een wat langer parcours gezien hebben, met variatie tussen bijvoorbeeld klinkers/kinderkopjes en asfalt. Dan weet ik of zo’n starre Raptobike wel lekker rijden zal. Al met al heb ik zelf met de Raptobike (lowrider) gereden, die erg strak stuurt. Ook de voorwielaandrijving is even wennen (er zat geen opklapstuur op, dus het instappen was lastiger). Al met al wel een positieve indruk achter gelaten door die Raptobike.

Qua weersomstandigheden was het uitermate geschikt: droog, bewolkt, klein beetje wind. Ideaal!

Maar of ik een volgende Cyclevision ga bezoeken, dat weet ik nog niet. Uiteraard is het een kleine community, en zijn er vele soorten en smaken ligfietsers, maar laten we hopen dat in 2011 de recessie lang achter de rug is en ook de ligfietsspecialisten weer volop draaien en hun acte de presence gaan geven.

Nanne en Maarten hebben ook daar hun rondje gereden, waarbij we Maarten ook voor de eerste meters hebben laten proeven. Of het aan zal slaan weet ik niet, er verscheen namelijk pasgeleden in de streekkrant dat ligfietsen een ‘randverschijnsel’ betreft. Tsja… de grijze saaie massa staat niet open voor efficiente en betere manieren van o.a. transport 😉

Binnen hebben we gekeken naar enkele standjes, waar we ook nog getuigen waren van een schuiver op de renbaan. Het klonk ernstiger dan het is, mede door de volle stroomlijn rond de fietser. Wat ik wel gemist heb is een scoreboard waar je de rijders kan volgen (bijvoorbeeld laatste rondetijd, en gemiddelde snelheid over die ronde). Nu was het voor mij lastig inschatten hoe hard men daadwerkelijk aan het koersen was.

Al met al na 2 uurtjes weer naar huis gereden, en lekker de barbequeu gestart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.