Juli 2010 terugblik

De maand juli 2010 is weer voorbij gevlogen, en de meterstanden zijn weer genoteerd. Voor de maand-standen noteer ik ‘s avonds (bij in-actieve zonnestroompanelen) op de overgang van laatste dag vorige maand naar eerste dag huidige maand de meterstanden van de 3 ketens.

Voor juli 2010 kan ik een genormaliseerde opbrengst van 144,45 kWh/kWp noteren, nagenoeg gelijke opbrengst als in april 2010 j.l. (toen: 144,29 kWh/kWp).

Mooi om te zien dat ik met Harm (hemelsbreed 500 meter verder op, met een SDE & bruto productiemeter (BPM, geijkt)) gelijk op ga! Harm scoort deze maand 141,7 kWh/kWp, met een iets andere dakopstelling (meer naar zuid-westen georienteerd, waar mijn installatie pal zuid ligt).

Op naar de maand augustus!

3 thoughts on “Juli 2010 terugblik

 1. Nieuw Normaal

  Beste Niels,

  Stuitte op je blog, zoekend op recensies van de Enymate. Wil m’n energieverbruik in beeld hebben. Vind 169 euro voor het apparaatje best prijzig, aangezien ik nu een A4tje met de meterstanden naast de meters heb hangen en dat ook wel werkt.

  Cool om te zien dat er zoveel mensen bezig zijn hun energieverbruik terug te dringen. Wel opvallend om te zien dat vrijwel uitsluitend technisch onderlegde mensen zijn. Enymate is nog steeds te ingewikkeld voor de massa, vrees ik.

  Installatie van zonnepanelen vind ik erg interessant, maar momenteel zit ik in een huurhuis. Heb je nog tips voor huurders?

  NieuwNormaal

 2. Niels Post author

  Patrick, een en ander is ook afhankelijk van orientatie en hellingshoek, alsmede beschaduwing en (geografische) locatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.