Als bedrijf efficienter met energieverbruik en WindowsXP omgaan

Bij menig bedrijf, groot of klein, staan werkplekken standaard voorzien van WindowsXP te snorren. Uiteraard kan geen enkel bedrijf meer zonder een PC/laptop als werkplek, maar zeker zo wijs is om eens na te gaan of je als beheer-organisatie mogelijk iets concreets kan doen. Zoals besparen op de electriciteitsrekening van het bedrijf…

Welnu, dit kan al jaren onder WindowsXP. Microsoft heeeft HIER de nodige informatie voorhanden die eraan bijdragen de energierekening te drukken, en daarmee direct ook CO2-uitstoot te minderen.

Daarnaast is ook informatie daar te vinden over energie-besparing in datacenters… Al met al een erg nuttige en gecentraliseerde site met informatie over computersystemen en energiebeheer! Ik zou zeggen: draag het eens naar voren in je eigen organisatie, danwel probeer thuis eens op je PC’s hiervan wat over te nemen. Immers: voor wat internetten en chatprogramma’s heb je echt geen 2 GHz Core2DUO op 100% CPU-load nodig….

Eric: Dank voor je tip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.