Meterstanden Greenchoice

Door alle drukte heen heb ik de meterstanden wat later als gepland door kunnen geven. Mijn digitaal dossier liet het nog niet toe om e.e.a. elektronisch door te geven, dus na een telefonisch onderhoud met de klantenservice zijn de meterstanden alsnog verwerkt. Over 2-3 weken verwacht ik weer de 2-jaarlijkse afrekening. Leuk detail: sinds mei j.l. heb ik maar 65 m³ aardgas verbruikt. Niet bijzonder als je een zonneboiler hebt. Op een gemiddeld jaarverbruik van ca. 800 m³ en een klein aandeel voor het koken, is dus nog een aardige buffer over voor de komende maanden!

Update 12.30u: Ik zie dat mijn gasverbruik bijgesteld is naar 500 m³

2 thoughts on “Meterstanden Greenchoice

  1. Pierre

    Zie je nog mogelijkheden om op gas te besparen? Ik zit zelf bij GC nog op een verbruik van 1000 m3 gas (kom van 3000 m3 twee jaar geleden). We hebben nog geen zonneboiler, wel een houtkachel. Als we onze ketel vervangen door een ketel met zonneboiler dan gaan we verder zakken. Maar ik vraag me eigenlijk af waar bij een vrijstaand huis (1994/750m3) met vier volwassenen het theoretisch minimum gasverbruik ligt. Heb jij enig idee?

  2. Niels Post author

    @Pierre: Ikzelf ben eigenlijk aan het eind van de besparingen aan het geraken. Wat ik nog KAN besparen, daar staat helaas een nog grotere investering tegenover.
    Je zou in jouw situatie nog kunnen kijken naar het waterzijdig inregelen van de CV & radiatoren, weersafhankelijk gaan verwarmen, lagere temperatuurverwarming benutten, isoleren wellicht? Over het inregelen van CV/radiatoren staat ook hier op mijn site de nodige informatie.
    En helemaal rigoreus: niet stoken… dan bespaar je het meeste, maar of je definitie van comfort dat omvat is vers twee 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.