Klimaatcongres 2010

Op woensdag 17 november van 9.00 tot 17.30u wordt in Utrecht het klimaatcongres georganiseerd door Agentschap NL (in opdracht van ministerie van Infrastructuur & Milieu). Het thema is voor deze bijeenkomst: Lokaal samenwerken voor een duurzame toekomst.

Helaas niet voor de burger direct toegankelijk, maar genodigden zijn wel de lokale overheden (bestuurders, wethouders) alsmede waterschappen, bedrijven & organisaties die werken aan de klimaatdoelstellingen.

Voor degene die de klimaatdoelstellingen van Nederland nog niet weten:

  • 30% minder broeikasgassen voor de hele nederlandse economie in 2020;
  • 20% duurzame energie in 2020;
  • 2% energiebesparing per jaar in 2020;

Als gastspreker is o.a. Helga van Leur (weervrouw van KNMI & televisie) aanwezig. Helga heeft eerder een reis gemaakt naar Groenland en daar aan de lijve mogen ondervinden wat de huidige situatie nu teweeg brengt onder invloed van de klimaatverandering.

Ikzelf ben erg benieuwd wat er besproken gaat worden, en wat ik als duurzaam burger hiervan ga merken binnen mijn eigen gemeente. Mocht iemand van gemeente Gennep er heen zijn geweest, dan zou ik graag een (kort) verslag hierover willen publiceren.

2 thoughts on “Klimaatcongres 2010

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.